Geachte,

de grote Belgische diefstal

Een gift voor het goede doel is een vrije keuze. Laat u geen schuldgevoel aanpraten door zij die beweren dat wij verantwoordelijk zouden zijn voor de miserie in de wereld. Elk mens beslist vrij of, wanneer en wie hij uit menslievendheid wil steunen. Een van de redenen overigens waarom de Vlaamse transfers naar Wallonië niets met solidariteit te maken hebben. Maar alles met Belgische diefstal.

Maar als u toch kiest iemand die het moeilijk heeft een helpende hand te geven kijk dan extra goed uit uw doppen. Nogal wat liefdadigheidsorganisaties hebben het op uw portemonnee gemunt, niet om de armen te helpen maar om er zélf beter van te worden. Deze Ngo’s keren hun directie een rijkelijk loon uit, resideren in sjieke kantoren en laten in Afrika of Azië een spoor van corruptie en machtsmisbruik na. Het Oxfam-schandaal waar de kranten onlangs bol van stonden is heus geen uitzondering.

Niet zo bij Volk in Nood vzw. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie, niemand van ons ontvangt een loon. En onze administratiekost houden we streng beneden de 0,3%. Wat betekent dat zo goed als uw gehele gift naar diegenen gaat die u wenst te steunen, naar mensen die buiten hun wil in armoede leven.

Koerdistan

Volk in Nood vzw is een Vlaamsgezinde vzw. Ons inspireert het zelfbeschikkingsrecht der volkeren. En dus ook het recht van het Vlaamse volk op zelfbestuur en vrijheid. Wij nemen daar geen blad voor de mond, en we verzekeren u, ook dat wordt ons door de NGO-wereld niet in dank afgenomen.

Wat Volk in Nood doet in Afrika en Azië leest u in bijlage. Kleine en beheersbare projecten met  lage kost en tastbaar resultaat.

Deze bijlage kan je lezen op onze thuispagina van Volk in nood : www.volkinnood.org

Als u overweegt om met Kerst iemand wat hoop op een betere toekomst te geven doe dat dan via Volk in Nood. Omdat u zo zekerheid hebt dat uw gift goed wordt besteed. En omdat uw steun dan wordt gebracht als hulp uit Vlaanderen in waarachtige volkerensolidariteit.

Bij giften vanaf 40 Euro geeft Volk in Nood u een fiscaal attest goed voor een belastingvoordeel van 60% van uw bijdrage. En u hebt inzagerecht in onze boekhouding, wij zijn onze donoren immers respect en openheid verschuldigd. Uw steun is welkom op rekeningnummer
BE36 6455 0009 7881  van Volk in Nood, Aalst.

 

Volk in Nood wenst u een vredevolle Kerst en een succesvol 2021 in goede gezondheid,

Aalst, december 2020

Jaklien Eertmans, Agnes Borms, Hans Van Mulders .

Foto’s (c) Gazet van Hove.