Vivaldi

België Bananenrepubliek

volgende “zwarte zondag” ?

België is sluiks en slinks een dictatuur geworden. We kijken willoos toe hoe de Verelendung van onze vrijheid geïnstigeerd wordt door kattebelletjes van een tuttebelletje. Het ministerieel besluit, ooit in het leven geroepen om chirurgische niemendalletjes toe te voegen aan een wet of een detaillistisch praktisch bijsturingkje door te voeren, is nu de guillotine van onze vrijheid en de sleutel tot de dictatuur. De grondwet is geen vodje papier geworden, maar een collage van knip-en-plakwerk die basisrechten amputeert en ons hinkend de hoek indramt. De zeven dwergen van Vivaldi draaien aan de schroef van de pers. Gestaag komen de muren op ons af tot de bubbel barst en we met een schreeuw van Munch wegkwijnen in een één-vierkante-meter-samenleving. In een dictatuur moet je isoleren, controleren en indoctrineren. Vivaldi doet niets anders.

Oppositiearmoede

de oppositie ???

Het parlement en vooral de oppositie kijken laf toe. Geparalyseerd door de angst van de volgende peiling, laten ze het volk in de steek. Schrik om in de hoek van corona-ontkenners of andere hoax-geilers terecht te komen en zo bij de volgende stembusslag hun parlementszitje en dito smeergeld te verliezen. De lafheid druipt eraf. Wie schijterig zijn portefeuille beschermt, verliest het recht om te vechten op het slagveld van de democratie. Want wie niet bereid is te sterven aan het front, knielt en kruipt voor dictator Vivaldi, kwijlend naar zijn volgende loonzakje. Dit fiere Vlaamse volk verdient beter, maar krijgt het parlement waarvoor het stemde.

Vaccinperikelen

de achterban van Alexanderke

Een dignitaris die één oog opendoet om te knipogen, vergat zijn krabbel te plaatsen voor de bestelling van 2,5 miljoen vaccins. Geen detail, maar toch wist minister Vandenbroucke dit in het parlement grijnzend te trivialiseren. Hij kwam ook uitvoerig uitleggen hoe de levering van 250.000 vaccins voor deze maand met horten en stoten verloopt en hoe ze aan het handje lopen van Big Pharmaboy Pfizer. Frankske onderhandelt met Pfizer en Alexanderke met Europa om links en recht 10.000 vaccins meer te krijgen. Hun achterlijke achterban applaudisseert onbegrijpelijk voor dit achterhoedegevecht van een mug die een olifant masseert. In Groot-Brittannië en Israël hebben ze hetzelfde leveringsprobleem, enkel gaat de discussie daar over of ze volgende week nu 300.000 dan wel 500.000 vaccins geleverd krijgen. Straks komt Marc van Ranst, net als bij de mondmaskers, ons in een video op YouTube uitleggen hoe we thuis zelf een vaccin moeten maken. Zo hebben ze de brandhaardtekorten en de blunderbestellingen van mondmaskers opgelost.

De interdependentie van de Europese onderhandelingen is nu de bal met ketting die Vivaldi met zich meesleurt. Daardoor worden miljoenen Belgen twee tot drie maanden later gevaccineerd. Aan het huidige lijkentempo is dat 4.500 extra doden. Maar, oef, we kunnen opgelucht ademhalen, want door de Europese onderhandelingen zijn de vaccins 20 cent goedkoper. In de plaats van 500 miljoen euro naar de groene zonnepanelenhemel te sturen, hadden we beter zoals Israël en Groot-Brittannië wat meer betaald voor onze vaccins.

Het keizersbedrog van Dommelein

de zonnepanelen van Dommelein

Bart Tommelein, de doorgedraaide zonnesmurf uit Oostende, is een teruggedraaid Duracellkonijntje van kiezersbedrog. Zalig de bedriegers, want aan hen behoort het rijk der bestuursgraaipotten. Vorige week pleegde hij verantwoordelijkheidsdesertie in het oog van gedupeerden, en woensdag sloeg hij in het parlement een infame mea culpa van pseudoverantwoordelijkheid. Il faut le faire. Minister Dommelein, intussen Oostends burgemeester Dommelein, liep in zijn korte ministeriële passage meer blauwtjes op dan blauwe bessen in een smurfentaart. Het grondwettelijk hof schrapte zowel de Turteltaks als het terugdraaiend Dommeleindecreet. Het grondwettelijk hof zegt aan Dommelein: steek uw terugdraaiende tellers van zonnepanelen waar de zon niet schijnt.

Triomfantelijk komt Zuhal Demir ons het edict van de Vlaamse regering toelichten. De zonnepaneeleigenaars krijgen nu een compensatie die zal oplopen tot 500 miljoen euro. De eco-equatie komt niet op de belastingbrief genaamd elektriciteitsfactuur, maar wel op de gewone belastingbrief. Ze komt ons aldus geruststellen met het feit dat deze Wiedergutmachung niet uit onze linkse groene zak zal gestolen worden, maar gepickpocket wordt uit onze rechtse zak. Sorry Zuhal, dat is een net ietwat te doorzichtige demagogie. We zijn heus geen stelletje idioten.

Dit was niet op de afbraak :

  • Sheriff van West-Vlaanderen en pathetisch tafelspringer van het jaar, Carl Decaluwé, wordt door Joachim
    tafelspringers en hypocritijnzers …

    Coens, de abt van de congregatie van hypocritijnzers, op zijn dwaze scherpslijperij gewezen.

  • Minister van Justitie quickie stickie laat een steekvlamscheet door aan te kondigen dat hij strenge straffen eist voor wie terugkeert van reis, maar de gegevensuitwisseling loopt mank, waardoor niemand op lokaal niveau weet wie zich al dan niet liet testen.
  • Schildknaap Van Langenhove doet een ‘Trumpje’ door met een brede smoel en heimelijk lachje nu al aan te kondigen dat zijn proces niet eerlijk zal verlopen. Zijn schildvrienden houden zich nu al klaar om het parlement te bestormen.
  • Sammy Mahdi belooft dat hij geen vrijgeleide zal geven aan mensensmokkelaars, zoals Theo Francken deed. Hij zal gewoon de poort van België wagenwijd openzetten, zodat mensensmokkelaars niet hoeven te smokkelen, maar enkel transport moeten leveren tegen woekerprijzen.
  • In Vlaanderen hebben 474 bewoners van woonzorgcentra het vaccin geweigerd. Bij het zorgpersoneel dat het aangeboden kreeg ging het om 536 mensen die weigerden. Het stemt tot nadenken dat meer mensen met een medische opleiding het vaccin weigeren dan dementerende bejaarden.
schildknaap Van Langenhove doet een ‘Trumpie’
 Foto’s (c) Gazet van Hove
JASMIJN WALLDORF

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.