De gemeente gaat een hondenweide aanleggen in Boechout en Vremde. De eerste stap daartoe was een online enquête. Uit de 375 antwoorden die we kregen, bleek dat er zeker nood is aan een hondenweide in onze gemeente. Het geeft hondeneigenaars de kans om hun hond vrij te laten rondlopen en spelen. Op alle andere plaatsen moet een hond namelijk aan de leiband blijven.

Op basis van de resultaten uit de enquête bracht een tijdelijke adviesraad een advies over aan het gemeentebestuur, met onder andere suggesties voor de inrichting en de locatie. Verder benadrukt het advies het belang van sensibilisering van hondeneigenaars. Uit de bevraging bleek dat loslopende honden en niet-opgeruimde hondenpoep storende factoren zijn. De plaatsing en spreiding van vuilnisbakken in en rond de hondenweide is dus een belangrijk aandachtspunt.

Locatie

hondenpoep hoort in het zakje

Voor Boechout zou het Heuvelhof, specifiek het deel tussen de speeltuin en de Smalleweg, de beste locatie zijn. Voor Vremde zou dat het centraal gelegen Kriekenhof (tussen de Reigersmolenstraat en de Kerkweg) zijn.

Het Heuvelhof en het Kriekenhof zijn attractieve locaties om een hond te laten spelen, er is schaduw, ze zijn centraal gelegen en dus makkelijk bereikbaar voor wandelaars. Daarom onderzoekt de gemeente er nu de aanleg van een hondenweide. Bij de plannen houden we alvast rekening met verschillende zaken. We verwijderen bijvoorbeeld geen groen en zorgen voor een goede omheining. Daarnaast maken we een reglement op met enkele afspraken. Zo is het verplicht hondenpoep op te ruimen en zal de weide niet open zijn tussen 22.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends.

Foto’s (c) Gazet van Hove.