Regio

Intussen staan er 1.500 vrijwilligers ELZ ZORA te popelen om je te helpen bij de vaccinaties.

Ben jij een van hen ? Dan vragen we jou om nog even geduld te hebben.


De voorbije twee weken was er veel te doen rond de vrijwilligers van de vaccinatiecentra. 1.500 mensen, zowel niet-medisch als medisch geschoold, hebben zich ondertussen als vrijwilliger of freelancer geregistreerd in eerstelijnszone ZORA.

Wanneer kunnen ze eindelijk starten ?
Mensen willen maar wat graag dat het coronavirus verdwijnt en willen graag hun steentje bijdragen. Dat is natuurlijk geweldig en dit appreciëren we enorm, maar we moeten hen nog een beetje geduld vragen. Er zijn een aantal factoren die maken dat de opstartfase wat trager verloopt dan voorzien.

  • Enerzijds verloopt de aanvoer van vaccins nationaal moeizamer dan beloofd. Daardoor kunnen we voorlopig maar één of twee vaccinatielijnen openen en ook, nog maar enkele dagen per week. Minder vaccinatielijnen en minder dagen betekent natuurlijk ook veel minder nood aan personeel.
  • Daarnaast heeft de overheid ons gevraagd om in de beginfase vooral professionele medewerkers in te zetten, die bijvoorbeeld reeds gevaccineerd zijn. We begrijpen dat dit voor vele vrijwilligers, waarvan sommigen werkloos thuis zitten, heel frustrerend is. Zij willen zo graag komen helpen. Jammer genoeg kunnen we deze situatie niet beïnvloeden.

De medewerkers van de eerstelijnszone ZORA ervaren dat veel vrijwilligers of freelancers hen contacteren met vaak dezelfde vragen, wat de werkdruk voor de medewerkers enorm vergroot.
Daarom is er nu een FAQ-lijst ter beschikking op de homepage van beeple en de website van ELZ ZORA.

Persoonlijke, specifieke vragen zullen binnenkort ook via de HR-managers gesteld kunnen worden. Hou daarom deze pagina goed in de gaten voor update van informatie. Binnenkort komt er ook een Vrijwilligers Nieuwsbrief, waarin we de vrijwilligers op de hoogte zullen houden van het reilen en zeilen van het vaccinatie-gebeuren in Lint. Want we hopen iedereen daar snel te kunnen ontmoeten !

Nog even geduld, we gaan jullie nog hard nodig hebben !

Ga naar de veelgestelde vragen

Ga naar de handleiding van Beeple

Foto’s (c) Gazet van Hove.