EersteLijnsZorg  Zuid Oost Rand

Wat normaal in deze tijden een bruisende parking moest zijn met honderden fietsers en auto’s die op en af rijden om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 is nu een verlaten parking. Enkel de oude Starfighter F-104G geeft nog wat kleur aan de desolate vlakte.

Er is dus duidelijk een gebrek aan vaccins, de bevoorrading kan niet volgen of onze (Europese) bestuurders hebben slecht onderhandeld met de internationale farma-bedrijven. Groot-Brittannië deed het veel beter. Het bewijs dat de Natie-Staat zeker nog niet is afgeschreven, integendeel.

De overheid vraagt om voorlopig enkel professioneel personeel in te zetten die mogelijk al gevaccineerd zijn. De vele honderden vrijwilligers zullen nog een tijdje moeten wachten eer ze worden opgeroepen.

Veel vrijwilligers zitten met allerlei vragen en bellen daarvoor naar ZORA, wat de werkdruk en stress er bij het kader ook enorm doet toenemen. Daarom is er nu op de website van ZORA een vraag en antwoord-lijst gevoegd. Persoonlijke en meer specifieke vragen zullen binnenkort ook via de HR-managers gesteld kunnen worden. Ook komt er nog een Vrijwilligers Nieuwsbrief om de vrijwilligers pro-actief op de hoogte te brengen.

Men vraagt aan de betrokken inwoners van de zes gemeenten om niet op eigen initiatief naar het vaccinatiecentrum te gaan maar geduldig zijn oproeping af te wachten. Iedereen komt aan de beurt !

iedereen komt aan de beurt …

Foto’s (c) Gazet van Hove.