De vernieuwing van een gedeelte van de rijweg van de Molenstraat, die inbegrepen zit in het project van de randparking, zal opgestart worden vanaf 1 maart. Het betreft met name het gedeelte rijweg dat nu uitgevoerd is in kasseien. Aangezien deze telkens blijken los te komen en voortdurend herstellingen vergen, worden ze nu vervangen door een betonnen wegdek.

Op 1 maart wordt derhalve de straat tussen Gemeenteplein en Spoorwegstraat volledig onderbroken voor gemotoriseerd verkeer, zodat de uitbraak van de kasseien kan starten (voor meer details, zie bewonersbrief onderaan). Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand, zullen steeds doorgang hebben.

Indien de weersomstandigheden meezitten, kunnen de werken op minimaal 14 dagen voltooid worden. Aangezien we evenwel nog volop in winterperiode zitten, kan regen, sneeuw of vorst voor vertraging zorgen; we hebben in het meest nadelige scenario de ganse maand maart nodig, zodat het beton voldoende kan uitharden (sterk afhankelijk van temperatuur).

De uitvoerder van deze werken is de firma Vanhoeyveld B&M bvba uit Boortmeerbeek. Voor vragen i.v.m. bereikbaarheid voor verhuis of renovatiewerken e.d., kan u hen contacteren op het nummer 015/51 17 18.

Voor de ophaling van de huisvuilfracties, zal op momenten dat de ophaaldienst een gedeelte van de straat niet kan bereiken, de aannemer de zakken en containers verzamelen aan ophaalpunten. De lege containers zullen ook terug aan de deur geplaatst worden. Het is dan wel noodzakelijk dat de zakken en containers uiterlijk om 7u buitenstaan.