Voorwoord

Beste Hovenaar,

Wanneer ik even terugkijk, merk ik dat de laatste jaren de taak van burgemeester een constant gebeuren van crisisbeheer geworden is. Aanslagen en terreurdreigingen, het risico van stroomtekorten, de steeds terugkerende droogteperiodes die vroeger beginnen en langer duren en nu al meer dan één jaar de coronacrisis. En toch moeten het bestuur en zeker ook onze medewerkers hun taken nauwgezet blijven uitvoeren. Want jullie welzijn en veiligheid staat voorop. Enkele voetpaden en straten zijn en worden heraangelegd zodat de voetgangers over degelijke trottoirs wandelen. Ik verwijs naar de Lege Veldkantlaan en de Statielei. Andere initiatieven volgen. Eind dit jaar zullen de eerste stappen genomen worden om de Jan Frans Gellyncklaan opnieuw aan te leggen en dat met extra aandacht om meer grondwater te bufferen. Nadien volgt de Jozef Lambrechtslei. Ook daar zal extra aandacht geschonken worden om minder water via rioleringen te laten weglopen. Minder verharding en meer waterdoorlatende perken is hierbij ons motto.

De speelpleintjes en de speelplaats van de Rodenbachschool komen ook aan de beurt. De cafetaria van ons Sportpark zal opnieuw uitgebaat kunnen worden. Hopelijk kunnen we snel aan een heropening denken. Vergeten we niet dat het Landschapspark Frijthout ook aan vergroting toe is. Stilaan is in het kader van corona het maken van afspraken bij onze diensten een vlotte gebeurtenis geworden. Geen wachtenden meer aan onze loketten.

Ik dank u allen voor de inspanningen die elk van u gedaan heeft om de coronaregels zo goed als mogelijk op te volgen. Dankzij jullie behoorde Hove tot de gemeenten met de minste besmettingen. Mijn oproep aan iedereen : doe zo verder. Hou vol. Jullie kunnen op een coronaveilige manier van onze mooie natuur in het Frijthout, het Uilenbos en de Boshoek genieten. Maar laten we het er netjes houden ! Deze oproep gaat ook uit naar onze jongeren (en die van onze buurgemeenten). Ik heb ook cijfers. Bij het verschijnen van deze infoHove zal ongeveer één vierde van de Hovese bevolking gevaccineerd zijn (met de eerste prik). Een stap dichter naar onze zo gewenste sociale contacten: een glaasje samen drinken, een knuffel kunnen geven, onze kleinkinderen kunnen vastnemen, samen uit eten gaan. Dat moeten we binnen afzienbare tijd terug kunnen doen. Laat u allemaal vaccineren. Zowel onze diensten in het gemeentehuis als de medewerkers in de AED Studios staan klaar om jullie in de best mogelijke omstandigheden naar die vrijheid te brengen.

En ik geef jullie graag nóg wat cijfers mee. Ondanks alle maatregelen wordt er nog te snel gereden. Hopelijk kunnen we binnen de politiezone het nodige cameramateriaal laten plaatsen en gebruik maken van de nieuwe GAS-wetgeving om kleine snelheidsovertredingen zelf te innen. In Hove werden in januari 115 snelheidsovertreders beboet, in februari 112 en in maart 60. Wist u dat we dankzij de vernieuwde groenaanpak al meer dan 180 bomen extra geplant hebben ? Elke kapotte of te oude boom zal vervangen worden en we maken ons sterk om dit aantal met een veelvoud te vermenigvuldigen. Hove is een groene gemeente en we willen onze groene oase veilig en rustgevend houden.

Koen Volckaerts

Burgemeester

www.hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.