HOVE
Gedurende de zomer kan je ook jouw steentje bijdragen voor meer biodiversiteit in Hove.
Op 3 mei organiseerde de Milieu- en Natuurraad een webinar rond biodiversiteit. Kon je niet meedoen ? Geen nood : je kan het gepresenteerde materiaal inclusief enkele mooie filmpjes over biodiversiteit in ons dorp bekijken op de gemeentelijke website.


Inventarisatie gierzwaluwen
Gierzwaluwen zijn in steden en dorpen typische zomergasten die een erg belangrijke rol spelen bij de bestrijding
van insecten zoals muggen. Hun aantallen gaan echter sterk achteruit door de verbeterde daken. We willen daarom gierzwaluwenkasten plaatsen in het dorp en gaan op 23 juni om 20.00 uur van start aan de Sint-Laurentiuskerk op wandelverkenning op zoek naar deze vogels en locaties waar we ze kunnen ‘huisvesten’. Vooraf inschrijven verplicht via milieu@hove.be.

Kleine landschapselementen inventariseren : meten is weten 
Kleine landschapselementen (KLE’s) zoals knotwilgenrijen, boomgaarden, dreven en grote hagen hebben een cruciale functie in het behoud van vogels, vleermuizen, insecten en vele andere dieren en planten. Bovendien fungeren ze als groene stapstenen tussen groengebieden. We willen daarom de KLE’s herwaarderen door ze te inventariseren en na te gaan waar we ze kunnen uitbreiden. Via een aantal fietstochten verkennen we de KLE’s in Hove op 21 juni, 29 juli en 3 september om 19.30 uur. Interesse in één van deze verkenningsmomenten ? Schrijf je vooraf in via milieu@hove.be. Je krijgt dan per mail de plaats van afspraak.

 

File:Kurre5.jpg
de eekhoornFoto (c) Wikipedia

We redden levens van eekhoorns : rapporteer jij ook waarnemingen en slachtoffers ?
De Milieuraad wil eekhoornbruggen aanleggen op plaatsen waar eekhoorns omkomen als verkeersslachtoffer. Daarom doet de raad een beroep op jouw hulp om te melden waar er in Hove eekhoorns zitten (graag melden op waarnemingen.be) en vooral verkeerslachtoffers te melden via dierenonderdewielen.be (je mag er ook melding maken van andere verkeerslachtoffers zoals egels). Deze gegevens helpen ons om de juiste plaatsen voor de eekhoornbruggen uit te kiezen.

Vlinders tellen bij jou in je tuin ! Hove telt mee in juli, de vlindermaand bij uitstek !
Tel je mee de vlinders in je tuin ? Om mee te doen is één keer vijf minuten tellen voldoende. Maar het is nog
interessanter als je op verschillende dagen kan tellen tussen 3 en 25 juli.
Hoe je vlinders kan herkennen en hoe je ze best telt, kan je terugvinden op www.natuurpunt.be/pagina/
de-grote-vlindertelling.
Alle info en activiteiten over biodiversiteit in Hove verzamelen we op www.hove.be/biodiversiteit .

Foto’s (c) Gazet van Hove.