Beste ,

Sinds vorig jaar hebben de Verenigde Naties 3 juni uitgeroepen tot Wereldfietsdag.
Wereldfietsdag viert een vervoersmiddel dat al meer dan twee eeuwen bestaat en waarvan de populariteit nog steeds toeneemt. De COVID-19-pandemie heeft de manier waarop we leven, winkelen, onze vrije tijd besteden en de manier waarop we ons bewegen veranderd. In veel Europese steden hebben maatregelen geleid tot minder gemotoriseerd verkeer en meer mensen die ervoor kiezen om te lopen of te fietsen. Ze volgen daarbij het advies van gezondheidsautoriteiten om het drukke openbaar vervoer te vermijden en fysiek afstand te houden.
De Verenigde Naties en regeringen in Europa hebben een werkgroep opgericht om een reeks uitgangspunten voor een groenere en gezondere mobiliteit te ontwikkelen.
Voor de Fietsersbond is dit een aanleiding om de applausactie die traditioneel bij het begin van de lente werd georganiseerd, voortaan tijdens de Wereldfietsdag te organiseren.
Die ochtend zullen fietsers op honderden plaatsen in Vlaanderen en Brussel op een applaus ontvangen worden. In Hove mogen de fietsers zich ter hoogte van het Kostershuisje van 7.30 tot 8.30 uur aan een luid applaus verwachten.
De Fietsersbond organiseert deze applausactie om :
fietsers te feliciteren voor hun keuze voor de fiets;
fietsers te bedanken omdat ze de wereld een stukje aangenamer en gezonder maken;
fietsers aan te moedigen om zo verder te doen;
automobilisten te tonen dat het ook anders kan;
– ons gemeentebestuur 
te wijzen op de noodzaak van een veilige fietsinfrastructuur.

levensgevaarlijk voor kinderen

Tijd en goesting om mee te komen applaudisseren ? Hartelijk welkom ! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd (en applaus) ! Het is een plezier om te zien hoe we met ons applaus een glimlach op het gelaat van al die fietsers toveren.

Vriendelijke groet
Namens FB Hove
Roger Claessens
0485 / 53 26 94.
Fietsersbond Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove.