Hove : nieuws rond de zendmast in de Groenstraat

Beste Buren,

Enkele dagen geleden hebben we vastgesteld dat er voor de 4de keer een stedenbouwkundige vergunning werd verleend voor het bouwen van een 36 meter hoge zendmast in de spoorsplitsing thv het kruispunt van de Groenstraat en de Jordaenslei. Zie bijlage.

Ondanks het gemotiveerde negatief advies van het college van Mortsel & Hove, alsook de geschiedenis van het dossier heeft het Vlaams Gewest alsnog een vergunning toegekend. Het buurtcomité reageert verontwaardigd.

Het buurtcomité “Groenstraat” is inmiddels met haar raadsheer de juridische mogelijkheden aan het bekijken.

Ook werden de gesprekken reeds opgestart met de gemeente Hove en de stad Mortsel alsook het schoolbestuur van Ritmica. Deze gezamenlijke aanpak heeft in het verleden telkens tot een positief resultaat geleid.

Uiteraard worden hiervoor door het buurtcomité de nodige kosten gemaakt om ons te voorzien van juridische bijstand in deze specifieke materie. Buren die het comité hierin mee financieel wensen te steunen kunnen ons steeds aanspreken of contact met ons opnemen. Iedere bijdrage hierin is uitermate welkom.

Wij houden jullie eerstdaags verder op de hoogte.

Namens Buurcomité “Groenstraat”,

Filiep Dewitte

Groenstraat

Mortsel

 

Tim Van Dyck

Groenstraat

Mortsel

 

Gert Van Tichelen

Groenstraat,  27

2540      Hove

GSM:+32 (0) 497 / 58 38 29.

Foto’s (c) Gazet van Hove