In 2020 en 2021 kocht de gemeente verschillende percelen grond in het brongebied van de Molenbeek, tussen Sportpark Sneppenbos en de Hellestraat.
In totaal kon ze 6,5 hectare grond verwerven met behulp van subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse regering. Het gaat om 3,3 hectare weideland en 3,2 hectare akkergrond.

Deze percelen zijn cruciaal door de ligging van de Molenbeekbron. Het gebied is daarom een meerwaarde op het vlak van waterberging en – infiltratie, klimaat, biodiversiteit en landschappelijke inrichting.

Speelbos en paden

Het college heeft nu toestemming gegeven om een deel van de gronden te bebossen. De twee percelen liggen volgens het gewestplan in agrarisch gebied en landschappelijk waardevol agrarisch gebied. Het gaat om 1,66 hectare.

De bebossing gaat deels uit van een voedselbos in functie van de nabijgelegen zorgboerderij Kina. Een deel van het bos wordt ingericht als speelbos en er worden paden voorzien.

Om het project van de Molenbeekbron zo breed mogelijk te lanceren, werkt de gemeente samen met verschillende partners die elk een belangrijke rol zullen spelen in het ontwerp, onderhoud, financiering …

Infowandeling op 16 september

Wil je meer weten over de plannen met het brongebied van de Molenbeekbron ?

  • Op donderdag 16 september om 20.00 uur nodigen we alle geïnteresseerden uit bij de ingang van Sportpark Sneppenbos (Vremdesesteenweg 224) om de gronden te bezoeken. We vertellen je tijdens de wandeling graag meer over de plannen.

Meer info : www.boechout.be/molenbeekbron

Foto’s (c) Gazet van Hove.