door Karl Van Camp

Sinds 2015 – toen ’t Pallieterke zijn 70ste verjaardag vierde – groeide de idee om jaarlijks een sponsordiner te organiseren. Ons lezerspubliek telt immers een groot aantal sympathisanten die graag met de geldbeugel hun geliefkoosd weekblad willen steunen.

Van één zaak zijn onze lezers overtuigd : ’t Pallieterke is een uniek weekblad en mag niet verdwijnen. Dat laatste staat nog niet te gebeuren, al moeten we toegeven dat de coronacrisis ook voor onze redactie zwaar was. Maar al die moeilijkheden zijn verteerd, en als we Jan Jambon mogen geloven – en wie zijn wij om aan hem te twijfelen – dan krijgt iedereen zijn of haar (en ook x) vrijheid terug vanaf 1 september.

Reden om het uitgestelde sponsordiner van 2020 toch te laten plaatsvinden op donderdag 9 september. We kozen voor u een unieke locatie : de Plantentuin van Meise. Aan de oevers van de grote vijver zullen we een glaasje klinken op onze herwonnen vrijheid én op de uitgestelde 75ste verjaardag van ’t Pallieterke. Er zal natuurlijk gelegenheid zijn om met vrienden bij te praten tijdens een culinair genieten. Zijn welkom: al onze lezers die ’t Pallieterke genegen zijn en dat ook willen laten blijken via hun geldbeugel. Het is tenslotte een sponsordiner…

Dit jaar hebben we Arnold Karskens kunnen strikken als gastspreker. Zijn voordracht kreeg de titel : “Van oorlogsverslaggever tot omroepbaas”, Hoe de waarheid op het slagveld in Afghanistan en in de straten van Europa sterft door onnozelheid en policor-denken.

De Nederlandse journalist Arnold Karskens is niet de eerste de beste. Hij is de langstwerkende oorlogsverslaggever in de Benelux en auteur van zo’n 15 boeken. Hij is bovendien de initiatiefnemer van de nieuwe oproep in Nederland, sinds vorige week erkend: “Ongehoord Nederland”.  Met wat geluk start ON op 1 januari 2022 met uitzenden.

U bent geïnteresseerd om erbij te zijn ? Neem dan contact met ons op via 03 / 232.14.17. of via secretariaat@pallieterke.net . We zenden u dan vrijblijvend een uitnodiging met alle details.

File:Arnold Karskens, oorlogsverslaggever, bij de NVJ Nacht van de Journalistiek (15351202306) (cropped).jpg
Arnold Karskensfoto (c) Wikipedia/Sebastiaan ter Burg.

Foto’s (c) Gazet van Hove.