Lokaal bestuur Hove sleutelt nog aan marktplannen

De Boechoutse deelgemeente Vremde heeft sedert drie weken een donderdagse markt die redelijk succesvol is. Het lokaal bestuur organiseerde er zelfs een volksraadpleging over. Er staan een 14-tal kramen.

te gevaarlijk voor marktplaats

Ook in Hove heeft men de ambitie om een wekelijkse markt te organiseren. Deze vraag kwam van de Hovese middenstanders en werd positief opgepikt door het lokaal bestuur. Maar toen kwam er een virus uit China …

De vestigingsplaats van deze markt was ook een moeilijke bevalling. Het Sint-Laureysplein is daarvoor niet geschikt wegens te gevaarlijk voor voetgangers bij het oversteken van de drukke centrumstraten. Rond het kerkgebouw is ook onmogelijk wegens geregelde uitvaarten en misvieringen. Door de Geelhandlaan loopt er een buslijn van De Lijn …

De markt moet ook visueel zichtbaar zijn voor passanten die door de gemeente komen. Dan schieten er nog enkele zijstraten over, zoals het eerste stuk van de Meylstraat tot aan het kruispunt met de Nieuwstraat, of deze laatste straat ?

markt Vremde

We contacteerden schepen voor economie Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove) en hij stelde “dat er nog niet veel gewijzigd is aan de plannen. Corona heeft ons niet tegengehouden. We proberen dit project nog rond te krijgen dit jaar. Maar de voorwaarden wijzigen steeds en dit is niet bevorderlijk voor de uitwerking ervan”.

De schepen gaat op het einde van het jaar met pensioen en zal dan zeker dit project nog positief op zijn conto willen schrijven. Hove is dus in blijde verwachting van een wekelijkse markt. Die zal het sociale weefsel bevorderen en de Hovese zelfstandige ondernemers zullen er ook goed bij varen, zeker de ‘taphuizen’ …

meer verbruik door markten …

Foto’s © Gazet van Hove.