Milieu en Duurzaamheid

Zorg ook jij voor meer biodiversiteit in je tuin ? Of wil je een tegeltuin aanleggen ? Maak dan gebruik van dit initiatief van de Milieuraad en ons lokaal bestuur in samenwerking met Natuurpunt.


Natuurlijk ‘behagen’

Al vele jaren promoten we in onze gemeente streekeigen groen omdat deze soorten aangepast zijn aan onze omgeving en minder onderhevig zijn aan plagen en ziektes. Bovendien help je hiermee de lokale biodiversiteit vooruit, want een aantal pakketten zijn speciaal geselecteerd om vlinders of andere nuttige insecten aan te trekken. Nieuw dit jaar is het aanbod van een ligusterhaag, een prima alternatief voor de geplaagde buxushaag.
De geselecteerde fruitboomrassen zorgen voor een mooie bloei in het voorjaar en zijn erg aantrekkelijk voor lokale bijen en hommels. Door de groepsaankoop waaraan de meeste gemeenten uit de regio meedoen, kunnen we de pakketten aan gunstige prijzen aanbieden. Bovendien krijg je bij het afhalen van de planten een planten onderhoudsbrochure mee.


Hoe bestellen en afhalen ?

Alle inwoners van Hove kunnen plantpakketten of bomen bestellen tot maandag 25 oktober en deze pakketten afhalen op zaterdag 27 november tussen 13.00 en 15.00 uur aan de gemeentelijke werf in de Fazantenlaan. Je kan enkel online bestellen en betalen via www.behaag-antwerpen.be .

Pakketten

We bieden een ruim pakket aan, aangepast aan de bodem van onze streek : dertien haagpaketten (houtkant, houtkant natte gronden, geschoren doornloze haag, doornhaag, bloesem- en bessenhaag, veldesdoornhaag, meidoornhaag, bijenbosje, vogelbosje, taxushaag, haagbeukenhaag, beukenhaag en ligusterhaag), drie soorten klimplanten (hop, wilde kamperfoelie en bosrank), vier fruitsoorten (pruim, kers, appel en peer) en knotwilgen.
Alle haagpakketen zijn tussen 80 en 100 centimeter hoog. Enkel de taxus is kleiner.
Voor meer details over (de samenstelling van) de pakketten, de bestelvoorwaarden en de ophaalplaatsen kan je terecht op onderstaande website :

www.behaag-antwerpen.be/

Foto’s (c) Gazet van Hove