Rode Kruis Hove-Lint rekent op jouw steun om te kunnen blijven helpen in je buurt

Hulpdiensten

Deze maand gaat de lokale steunactie van Rode Kruis Hove-Lint van start, een campagne waarbij de lokale afdeling financiële steun vraagt aan de inwoners van Hove en Lint voor haar werking. Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale afdeling voor de organisatie van eerste-hulp-opleidingen, de aankoop van medisch materiaal, ziekenvervoer, het ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen, …

De lokale Rode Kruisafdelingen voeren elk jaar twee grote campagnes om financiële middelen voor hun werking in te zamelen.
In het voorjaar is er de bekende stickeractie en in het najaar, nu dus, is er de lokale steunactie. Tijdens deze acties kunnen de inwoners van Hove en Lint hun financieel steentje bijdragen aan hun plaatselijke Rode Kruisafdeling.
De stickeractie verliep dit jaar al beter dan in het coronajaar 2020 (waarin slechts één tiende van het normale bedrag ingezameld werd), maar is zeker nog niet op hetzelfde niveau als de vorige jaren.
Vandaar dat deze tweede actie voor de lokale afdelingen superbelangrijk is. De lokale afdeling hoopt met deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners uit Hove en Lint. Zij krijgen binnenkort een brief in de bus, waarmee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen.

42 vrijwilligers actief in Hove-Lint

Rode Kruis Vlaanderen telt meer dan 13.000 goed opgeleide vrijwilligers. 42 daarvan zijn actief binnen de lokale afdeling van Hove-Lint. Ze geven eerste-hulp-opleidingen aan inwoners, staan paraat voor medische hulp op tal van evenementen (sport, muziek, cultuur), stellen medische hulpmiddelen zoals rolstoel of looprek ter beschikking en ook tijdens de recente coronacrisis stonden zij paraat voor ziekenververoer en waren ze actief in test- en triagecentra en in vaccinatiecentra. Heel wat activiteiten waar onze lokale vrijwilligers de nodige middelen voor moeten hebben om ze goed te kunnen uitvoeren.

Door de lokale Rode Kruisafdeling van Hove-Lint financieel te steunen, investeren onze inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand de lokale Rode Kruisafdeling van Hove-Lint ooit eens nodig heeft is best groot, en dan wil je professioneel en snel geholpen kunnen worden ! Ontdek wat ze in jouw buurt doen op onderstaande website

www.rodekruis.be/injouwbuurt .

Foto’s (c) Gazet van Hove.