Het pandschap renoveert en verhuurt je leegstaande woning

Wonen

Het Pandschap renoveert je leegstaande of ongeschikte woning in Hove en maakt er een kwaliteitsvolle sociale huurwoning van.

Hove heeft een gloednieuwe missie ! Ken je iemand met een leegstaand of te renoveren pand of heb je zelf zo’n woning ? Dan kan het Pandschap je helpen ! Het Pandschap is een sociale onderneming die ongeschikte woningen renoveert en er kwaliteitsvolle en betaalbare sociale huurwoningen van maakt. Zo wordt Hove weer wat mooier ! We verminderen het aantal leegstaande panden en helpen alleenstaanden en gezinnen aan een betaalbare huurwoning.

Van opfriswerk tot totaalrenovatie : alles tot in de puntjes geregeld

Zijn kleine opfrissingswerken voldoende of is een totaalrenovatie aan de orde ? Geef het renovatieproces van het pand volledig uit handen. Het Pandschap plant de renovatie, stelt de aannemers aan, vraagt alle mogelijke premies aan en stemt af met het sociaal verhuurkantoor. Beschik je niet over de financiële middelen om zo’n renovatie te bekostigen ? Het Pandschap helpt je mee zoeken naar de nodige financiering.

Als je daarna het pand via een sociaal verhuurkantoor verhuurt, heb je recht op hogere renovatiepremies en een korting op de roerende voorheffing. Bovendien mag je zeker zijn van de verhuur van je gerenoveerde woning. Wanneer de huurder zijn maandhuur niet betaalt, zorgt het sociaal verhuurkantoor ervoor dat je toch de huur ontvangt.

Meer info ? Bel onze dienst Huisvesting op het nummer 03 / 460 33 28 of mail naar huisvesting@hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove