Hove : Opleiding eerste hulp

Onze plaatselijke Rode Kruisafdeling organiseert een cursus eerste hulp.

lokaal Rode Kruis Hove-Lint in Lint

Je kleuter verslikt zich in een korstje, de buur verbrandt zich aan het vuur, een vriend(in) is ontroostbaar na een relatiebreuk of je hoogzwangere collega mist een trede van de trap. Eerste hulp is soms levens redden, maar vaker mensen in nood helpen.

In veel gevallen komt het erop aan gewoon te reageren. En daar heb je niet veel voor nodig : een paar eenvoudige technieken of weten waar je correcte informatie vindt. Daarom is Rode Kruis Hove-Lint er. Zodat je weet wat te doen wanneer jouw hulp nodig is en je weet dat je geen held hoeft te zijn om te durven reageren.

Hoe we dat doen ? Door lokaal een opleiding te organiseren voor onze inwoners.

Wanneer doen we dat ? Acht dinsdagen telkens van 19.00 tot 22.00 uur en een examenmoment : 18 en 25 januari, 1, 8, 15 en 22 februari en 8, 15 en 22 (examenmoment) maart.

Hoe schrijf je in ? Stuur een mailtje naar vorming@hove-lint.rodekruis.be

de diploma’s voor de geslaagde cursisten

Foto’s (c) Gazet van Hove.