door Anton Schelfaut in palnws.be .

Chris Janssens (Vlaams Belang) ontving dinsdag doodsbedreigingen nadat hij een foto van zichzelf voor de Diyanet-moskee van Sledderlo (Genk) op Instagram had gedeeld. Dat liet de fractieleider in het Vlaams Parlement weten via Twitter. “Ik laat mij niet intimideren, noch door verbale bedreigingen, noch door strafklachten”, benadrukt hij.

Janssens deelde de foto in november 2020 al eens op Instagram en ook toen kreeg hij heel wat (doods)bedreigingen. “Geen Turkse Diyanet-moskeeën in Vlaanderen. Dit is ONS land”, schreef hij erbij. Omdat de doodsbedreigingen zo talrijk waren, diende Janssens klacht in bij de politie. “De politie heeft die klacht ernstig genomen. Er passeerden regelmatig patrouilles aan mijn woning om een oogje in het zeil te houden. Maar nadien is die zaak door het parket geseponeerd.”

Turkse vlag

Naar aanleiding van de foto dienden moskeenetwerk Diyanet België en de Yunus Emre-moskee in Sledderlo een klacht in tegen de Vlaams Belang-fractievoorzitter. Normaal gesproken werd die zaak gisteren behandeld door de rechtbank van eerste aanleg in Tongeren. Maar daar stak een “typische blunder van de surreële Belgische Justitie” een stokje voor. De burgerlijke partijen – de Diyanet-moskee van Sledderlo en Diyanet – werden per vergissing niet uitgenodigd. De rechtbank van Tongeren legde dan maar een nieuwe datum vast. Op 17 mei volgt een uitspraak in de zaak.

File:Interiormosquekrekelstraatnijmegen.jpg
binnenin een moskee in Nijmegen (NL) – foto (c) Wikipedia

Nieuwe doodsbedreigingen

Janssens deelde de bewuste foto gisteren opnieuw op Instagram, wat leidde tot nieuwe doodsbedreigingen. “Ik laat mij niet intimideren, noch door verbale bedreigingen, noch door strafklachten”, benadrukt hij. “Dat is het systeem dat het Turkse regime in eigen land hanteert : critici voor de rechtbank slepen en ze in de cel proberen te gooien. Ik wil mij daardoor niet laten intimideren en doe gewoon verder met mijn politiek werk. Daarbij zal ik Diyanet en alles wat integratie in dit land tegenhoudt, blijven aanklagen.”

Janssens overweegt naar eigen zeggen om opnieuw klacht in te dienen. “Maar door mijn vorige ervaring – waarbij de politie de zaak ernstig nam, maar de rechtbank overging tot seponering – is mijn motivatie niet al te groot. Dat is allemaal tijdrovend en ik hou mij liever bezig met mijn politiek werk.”

Bron : Eigen berichtgeving .

Foto’s (c) Gazet van Hove.