KNSB Hove hoopt met deze actie andere verenigingen te inspireren.

Haalde de coronapandemie ons leven nog niet genoeg overhoop, dan werd in juli 2021 ons land, vooral in Wallonië, getroffen door wateroverlast. De gevolgen daarvan zijn er tot op heden nog altijd voel- en merkbaar voor de lokale bevolking. Ook AROS en KNSB Hove boden financiële hulp.
Onze Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking (AROS) stortte een bedrag van 8.000 euro. Onze plaatselijke oud-strijdersvereniging (KNSB) besliste een bedrag van 250 euro over te maken en hoopt dat andere verenigingen ook solidair zijn en dit gebaar van medeleven zullen volgen en zo de noodhulp ondersteunen.


Oekraïne
De voorbije maanden werden we geconfronteerd met een massale vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne, waar een onmenselijke oorlog aan de gang is en wordt er gevraagd de op de vlucht zijnde burgers te helpen door hen te steunen en op te vangen. Als vaderlandslievende vereniging en met de slogan ‘Nooit meer oorlog’ in gedachte, besliste de KNSB Hove een bedrag van 250 euro aan het hulpfonds over te maken. De vereniging hoopt dat dit in onze gemeente en nationaal veel navolging krijgt om zo het leed van deze mensen een beetje draaglijker te maken.

Eddy Beyens, topman KNSB Hove
Hove steunt Oekraïne
Wallonië heeft het nog steeds moeilijk met de gewezen wateroverlast

Foto’s (c) Gazet van Hove.