HOVE / Sociale dienst

De OCMW-raad besliste begin dit jaar een samenwerking te starten met de sociale kruidenier De Kompanie in Kontich. Ook de OCMW’s van Edegem en Kontich werken ermee samen.
Een sociale kruidenier staat voor het aanbieden van kwaliteitsvoeding en basisproducten voor wie het financieel moeilijk heeft. De sociale kruideniers in Vlaanderen willen een kwaliteitsvol en vooral waardig alternatief bieden voor de gratis voedselbedeling : een buurtwinkel met kwalitatieve producten aan sterk verminderde prijzen.

Onze sociale dienst begeleidt kwetsbare gezinnen en gaat met hen op zoek naar duurzame oplossingen voor hun noden. Voedselhulp is uiteraard geen duurzame oplossing, maar tijdens de begeleiding kampen deze gezinnen vaak met grote financiële problemen. Niet in elk gezin in Hove is er budget voor dagelijkse voeding. In deze moeilijke periode kan een doorverwijzing naar een sociale kruidenier een grote hulp voor hen zijn. Eén keer per week kunnen ze zich in de sociale buurtwinkel in Kontich gaan bevoorraden in verse voeding, huishoudproducten en pampers. Een vrijwilliger begeleidt elk gezin een eerste keer, maar De Kompanie is echt een warme buurtwinkel waar mensen zich snel thuis voelen. De pampers uit de pamperbankdozen in BKO De Mikado en de bib hebben ook deze bestemming. De pampers worden aan een lage prijs en in kleine hoeveelheden verkocht aan jonge gezinnen. Ook Proxi Delhaize uit Hove heeft zijn medewerking toegezegd : één keer per week brengen Hovese vrijwilligers overschotten van Hove naar de sociale kruidenier.


Vrijwilligers welkom !
De samenwerking loopt vlot. De Kompanie draait volledig op vrijwilligers en nieuwe kandidaten zijn zeker welkom. Wie zich hier graag voor wil inzetten, contacteert Kathy Van Cauwenbergh, onze coördinator vrijwilligerswerk. Zij kan je meer uitleg geven. Stuur een mailtje naar kathy.vancauwenbergh@hove.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.