We verwelkomen warm Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. We stellen daarvoor o.a. een twintigtal opvangplaatsen beschikbaar in het Mina Telghuis. Om dat gebouw in te richten, zijn we nog op zoek naar spullen. Wil jij die graag schenken ? Lees dan zeker verder !

We voorzien opvangplaatsen voor vluchtelingen in het Mina Telghuis

Naast de vele vrijwillige opvangplaatsen die worden aangeboden door onze inwoners, stellen we zelf onder meer een twintigtal opvangplaatsen beschikbaar in het Mina Telghuis (voormalig klooster Altena).
Onze technische dienst is momenteel volop aan het werk om dit gebouw in orde te brengen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Onze sociale dienst helpt om het gebouw in te richten en lanceert een warme oproep aan inwoners voor de inzameling van bruikbare spullen. 

Hoe kan je spullen schenken voor de inrichting van het Mina Telghuis ?

  1. Bekijk de lijst met de benodigdheden in de bijlage en ga na welke spullen jij te geef hebt. Het gaat van kleine spullen zoals potten en pannen tot huishoudtoestellen zoals strijkplanken en wasmachines naar grote meubelen zoals tafels en bedden. 
  2. Neem contact op met de sociale dienst via sociale.dienst@kontich.be of 03 / 246.25.60. Onze collega’s bekijken met je in hoeverre ze je spullen kunnen gebruiken en spreken verder concreet met je af. We voorzien inzamelmomenten in de week van 30 mei. 

Nog vragen ?

Voor verdere vragen en/of bemerkingen over dit initiatief kan je terecht bij onze sociale dienst via sociale.dienst@kontich.be of 03 / 246.25.60.
Wil je graag op andere manieren hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen ? Wil je graag noodopvang bieden of financiële en materiële steun geven? Bekijk dan deze webpagina

Alvast bedankt !

Bijlagen

Foto’s (c) Gazet van Hove.