Sammy Mahdi met 96,86 procent verkozen tot nieuwe cd&v-voorzitter

door Belga in palnws.be .

Sammy Mahdi is zaterdag met 96,86 procent van de stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van cd&v. Het resultaat werd bekendgemaakt op de familiedag van de partij, in Plopsaland.

Mahdi was de enige kandidaat om Joachim Coens op te volgen als partijvoorzitter. Die kondigde begin mei zijn vertrek aan, na een peiling die cd&v nog 8,7 procent van de kiesintenties gaf.

“Strategisch was het misschien slimmer geweest om staatssecretaris te blijven, maar de plicht riep”, zegt Mahdi zaterdag na zijn speech voor de cd&v-leden. “Ik voelde bij de lokale afdelingen een grote bezorgdheid over de resultaten. En ik heb altijd gezegd dat ik de taak op mij zou nemen als het mij gevraagd werd.”

Jean-Luc Dehaene als grote voorbeeld

Mahdi wil graag in de voetsporen treden van Jean-Luc Dehaene, zijn grote voorbeeld. “Hij praatte intellectueel alle ministers onder de tafel, maar kon het ook uitleggen tegenover de mensen”, zegt hij.

De nieuwe voorzitter wil van communicatie zijn grote speerpunt maken. “Mensen kijken vandaag meer naar hun kleine schermpje dan naar hun partner. Ik ben een kind van mijn generatie, ik wil inspelen op die realiteit, op de beeldcultuur.”

Maandag kiest de partij een opvolger voor Mahdi als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Bij de kopstukken valt off the record te horen dat het een vrouw en een Kamerlid zal zijn. De Vlaams-Brabantse Els Van Hoof zou de beste kaarten hebben, onder meer omdat bij een keuze voor haar Mahdi in de Kamer zou komen als opvolger.

Bron : Belga .

Sammy met een andere partijvoorzitter …

Foto’s (c) Gazet van Hove.