Startdatum : 06-02-2023 – Einddatum : 31-03-2023

Tussen 6 februari en 31 maart 2023 worden in de Strijdersstraat en een gedeelte van de Drie Eikenstraat verschillende verouderde nutsleidingen grondig vernieuwd. Concreet krijgt de werfzone nieuwe elektriciteits-, drinkwater-en gasleidingen.

De elektrische panne die in december bij de handelaars in de Strijdersstraat voor problemen zorgde met het elektronisch betaalverkeer wordt met deze werken aangepakt. Ook Telenet vernieuwt een klein gedeelte van zijn leidingen. De werken verlopen gefaseerd. Afhankelijk van de fase zal ook de omleiding wijzigen.

Hiermee informeren we je alvast over de eerste fase van de werken die al vergund werd. Vanaf 20 februari brengen we je op de hoogte van de daaropvolgende fases.

FASE 1A & 1B

Van 6 tot 24 februari 2023

Werken in het voetpad in de Strijdersstraat ter hoogte van nummer 77 tot 53/43

• Het volledige voetpad tot tegen de rijbaan, inclusief de fietssuggestiestrook wordt ingenomen
• De parkeerstrook tussen nummers 71 en 77 wordt ingenomen
• Handelaars moeten terrassen en aankondigingsborden wegnemen

Van 20 tot 21 februari 2023

Uitvoeren van een doorsteek 

De Strijdersstraat wordt ter hoogte van nummer 36 gedeeltelijk onderbroken (afwisselend pare/onpare zijde)

Omleiding tijdens fase 1A en 1B 

Alle verkeer vanuit de Oude-Godstraat en vanuit de Drie Eikenstraat richting Hovestraat/ Gemeenteplein kan de werken passeren. Autoverkeer vanuit de Drie Eikenstraat richting Oude-Godstraat moet de omleiding via het centrum volgen. Fietsers vanuit de Drie Eikenstraat volgen de omleiding via de Kasteelweg – Kasteeldreef of volgen de omleiding van de auto’s. Om veiligheidsredenen is het voor fietsers verboden om de werfzone te passeren.

FASE 1C

22 tot 23 februari 2023

Uitvoeren van een doorsteek.

De Doelveldstraat wordt volledig afgesloten ter hoogte van nummer 57. Doorgaand verkeer vanuit de Hovestraat volgt een omleiding via de Lourdeslaan en Molenlei.

27 februari 2023

Vernieuwing van een Telenetleiding in de Doelveldstraat ter hoogte van nummer 57 (zijde Paulus Pletinckxstraat). Geen gevolgen voor het verkeer in deze zone.

FASE 2 tot 6

Vanaf 27 februari tot en met 31 maart 2023 volgen aansluitend nutswerken een de Drie Eikenstraat tussen Zwaluwnest (nummer 16) en Strijderstraat. Vervolgens starten de nutswerken in de Strijderstraat. Tijdens deze fases zal de jaarmarktomleiding via De Pelgrim, Oude Terelststraat, Leonardo da Vincilaan van kracht zijn. Over deze fasering bezorgen we de buurtbewoners in de week van 20 februari een nieuwe buurtfolder (ook raadpleegbaar op deze pagina).

Extra info

StatusHuidige projecten

Downloads

Foto’s (c) Gazet van Hove.