Op de laatste gemeenteraad kwam Margot Maes, gemeentelijk duurzaamheidsambtenaar, uitleg geven over het LEKP (Lokaal Energie Klimaat Pact).

Dit is een jaarlijkse reportage.

Vergroening : er werden in de Hovese straten 681 extra bomen geplant. Er werd vorig jaar 3500 meter extra haag aangeplant (vnl. op private gronden) en er kwamen 3 extra natuurparken van minstens 10 m2. In Hove was dit samen 300 m2.

Er werd ook 3.000 m2 onthard door het Lokaal bestuur. Binnenkort is er de actie Tegel wippen voor de burgers, om zoveel mogelijk extra hemelwater op te vangen. Hove gaat de uitdaging aan met Boechout.

Verrijk je wijk : dit is een collectieve wijkrenovatie van de Vredewijk (Hove) met de nabijgelegen Altenawijk (Kontich).

Duurzame mobiliteit : er staan reeds elektrische autolaadpunten aan de kerk. Het schepencollege besliste zonet dat er twee deelauto’s aan De Markgraaf komen te staan.

Energieverbruik : in Hove is er een daling van 10%, in Edegem – 13,7% en in Kontich – 7,6%.

Vragen

Raadslid Jo Ampe (HB) had vragen over de budgettaire impact, de bezorgdheid over de communicatie naar de bevolking, de ondersteuning ?

Burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) antwoordde : “Hove heeft geen industrie, daarom werken we naar de burgers toe en klappen we aan met Kontich (Altenawijk). Dan heeft een kleine gemeente meer slagkracht in communicatie door twee wijken samen aan te pakken, twee gemeenten die als één geheel naar buiten komen”.

samenwerken, binnenkort fusie ?

Foto’s © Gazet van Hove.