Vandaag houdt de Deutsche Bank nog kantoor aan de Mechelsesteenweg in Mortsel, schuin tegenover de Aldi-supermarkt.

Logo
Deutsche Bank AG

We vernemen vanuit de bank dat dit binnenkort verandert en dat ze verhuizen naar de Kapelstraat in Hove. Men zal een pand betrekken op het gelijkvloers van de appartementen achter de beenhouwerij van Luc De Laet en schuin over het stationsgebouw (bar). Dan kunnen de bankklanten ineens hun inkopen doen bij een degelijke handelszaak en een aperitief nuttigen op hun hopelijk positieve resultaten. De Deutsche Bank Belgium is voornamelijk een beleggingsbank voor de beter gesitueerden.

De Deutsche Bank is een wereldwijd opererende financiële instelling en heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt-am-Main, waar ook de Duitse beurs is gevestigd. De bank telt meer dan 85.000 werknemers, waarvan iets minder dan de helft in Duitsland. Ze is in het thuisland ook de grootste bank.

Binnen een tweetal maanden kunnen de klanten van de Deutsche Bank uit de zuidrand en ruime omgeving dus in Hove terecht om hun financiële zaken af te handelen. Oorspronkelijk was de stad Lier ook in de running als alternatieve vestigingsplaats voor Mortsel. Maar Hove won het pleit.

Hopelijk heeft de komst van deze financieel beter gesitueerden ook zijn positieve invloed op hun bestedingsgedrag bij de zelfstandige ondernemers in Hove.

goed veel geld uitgeven in Hove

Foto’s (c) Gazet van Hove.