* In ’t Groen schooltje aan de Boechoutsesteenweg kreeg het gebouw van de kleuters een frisse opknapbeurt. Er werd ook een nieuwe ecologische fietsstalling in gebruik genomen met een groen dak. ’t Groen schooltje wordt zo nog wat groener.

* Het oudercomité van de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool vraagt om niet meer te parkeren in de nabijgelegen Onderwijsstraat. Dit om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te waarborgen. Ouders die hun kinderen komen afzetten of ophalen kunnen dit doen in de nabijgelegen straten, waar er ook voldoende plaats is.

* In de gemeente lopen nogal wat zwerfkatten rond. Vooral de Vredewijk met de Beekhoekstraat heeft ermee te kampen. Sedert enige tijd loopt er in samenwerking met een gespecialiseerde firma een actie om de zwerfkatten te steriliseren. Na sterilisatie zet men de dieren terug in de vrije natuur. Op middellange termijn zal dit probleem zichzelf oplossen. Sedert het begin van de actie zijn er al meer dan twintig katten behandeld. In totaal staan er vier vangbakken voor katten. In enkele andere straten kampt men ook met het kattenprobleem : Den Blommaert, de Leon Dumortierstraat en de Weldadigheidstraat.

* De Federale Overheidsdienst Economie heeft op basis van de belastingsaangiftes berekend dat in de provincie Antwerpen de gemeente Hove de rijkste inwoners huisvest. Met een gemiddeld jaarinkomen van 18.116 euro staat Hove aan de kop van de rangschikking. Hove behoort tot de vijf rijkste gemeenten van België. Enkel Sint-Martens-Latem (19.223 euro), Keerbergen (18.984 euro), Lasne (18.730 euro) en Dilbeek (18.283 euro) gaan voor. Aartselaar is na Hove de tweede rijkste Antwerpse gemeente met een jaarinkomen van 17.822 euro en Schilde staat op de derde plaats met 17.808 euro. Elk jaar komen er een goede 400 nieuwe inwoners in Hove bijwonen op een totaal van 8.300 inwoners. De nieuwe inwoners zijn gemiddeld rijker dan de mensen die de gemeente verlaten. Hove trekt vooral aan door de goede ligging tussen Antwerpen en Brussel, de snelle verbindingswegen in buurt, het ontbreken van industrie, de groene omgeving en de overzichtelijkheid van de gemeente.
De Antwerpse gemeenten die achteraan bengelen zijn Ravels (12.309 euro), Arendonk (12.552 euro), Antwerpen-stad (12.712 euro) en Baarle-Hertog (11.624 euro).

* Met de bomen in de Geelhandlaan is het niet al te best gesteld. Reeds is de maand juni is het bladerdak van deze bomen aanzienlijk verminderd. Dit is een gevolg van de jarenlange wilde ingrepen van allerlei nutsmaatschappijen die het wortelgestel van deze bomen erg hebben aangetast. Schepen Jo Ampe stelt dat er problemen zijn, wat betreft bomen en de zones voor de zachte weggebruikers. Er is een bestek opgemaakt voor het aanstellen van een studiebureau om te onderzoeken wat er in de Geelhandlaan moet gebeuren op lange en korte termijn. De Geelhandlaan is een beschermd monument. Dit verzwaard de procedure. Belangrijk zal zijn de gezondheidstoestand van de bomen nu te vergelijken met deze van het onderzoek 10 jaar geleden.