Op uitnodiging van de Vlaamse Solidaire Vakbond (VSV) spreekt de bekende TV-econoom op woensdag 1 april 2015 – geen grap – om 20.00u. in hotel “De Basiliek”, Trooststraat 22 (= Gemeenteplein) in 2650 Edegem.
Onlangs betoogden 120.000 mensen tegen het besparingsbeleid van de nieuwe regering Michel I, maar niemand legt nog de link met de bankencrisis. Terwijl de factuur veel lager zou zijn zonder de fratsen van sommige bankiers en politici. Dat vertelde Ivan Van de Cloot aan P-Magazine. Reden genoeg voor de Vlaamse Solidaire Vakbond om de bekende econoom uit te nodigen om over zijn boek ‘Roekeloos Ivan Van de Cloot over banken en de crisis’ te komen laten spreken. Want wat zal er gebeuren als we ondanks besparen en inleveren weer in een crisis terecht komen ? Nog meer inleveren en besparen ? Volgens Van de Cloot is de kiem voor een volgende crisis nog steeds aanwezig. Hij stelt vast dat er geen echte bankhervorming is tot stand gekomen en dat de samenleving nog steeds aan destructieve risico’s is blootgesteld . En net als de bankensector draagt de politiek hierin een verpletterende verantwoordelijkheid.
Kon dus luisteren naar deze verontwaardigde en naar gerechtigheid zoekende econoom.
Na de spreekbeurt is er gelegenheid tot aankoop van het boek ‘Roekeloos Ivan Van de Cloot over banken en de crisis’ . Een signeersessie is voorzien.
De standpunten van de VSV komen niet noodzakelijk overeen met die van de spreker en omgekeerd. Het gaat hier om de vrije meningsuiting en het zoeken naar waarheid.
Ivan Van de Cloot is hoofdeconoom aan het Itinera-instituut en professor economie aan de Antwerp Management School. Hij is een veel gevraagd expert in diverse media. Zijn controversiële standpunten worden hem niet altijd in dank afgenomen.
De Vlaamse Solidaire Vakbond is een nog jonge vakbond die een alternatief wil bieden op de drie grote traditionele vakbonden. Om die reden vecht VSV het vakbondsmonopolie aan. De VSV is een vakbond door het volk en voor het volk. De VSV wil het debat aanwakkeren over de transferts van Vlaanderen naar Wallonië, over de kostprijs van de immigratie en over de wurggreep van de bankensector op de economie.