Betr.  Verkeersveiligheid

Bij de voorstelling van dit project werd door ons aangegeven dat op de Geelhandlaan zéér hoge snelheden gereden worden, zeker tussen het centrum en de Onderwijsstraat.  Men gaf aan dat het voorzien van een flitspaal op dit stuk veel te duur (max. 50.000 Euro) was. (ondanks 1 miljoen besparing !)
Maar de burgemeester geeft nu zelf aan “… Dankzij de flitspaal wordt de maximale verkeerssnelheid in de Kapelstraat gehandhaafd.”  dat een flitspaal zin heeft.
Daarbij is de Geelhandlaan één rechte autostrade en het behoud van 6 m breedte zal de snelheid niét afremmen. Controle is er bijna nooit, en zeker niet ’s ochtends zeer vroeg wanneer aannemers (loodgieter, elektrieker, enz…) met veel lawaai aan hoge snelheid passeren.   Vergeet niet dat er aan de school ook zeer vroeg kinderen toekomen en er nabewaking is, een academie enz…, dus ook buiten de schooluren is snelheidsaanpassing noodzakelijk.
Zelfs het voorzien van leidingen voor een flitspaal wil men niet doen.  Ook fluisterasfalt wil men niet in overweging nemen !
(Wel komen er terug banken voor onze deur voor hangjongeren.)
Nachtrust in Hove is door beide zaken niet makkelijk te vinden….

Met vriendelijke groeten,

Walter Van de Wiele, Hove.

Flitspaal op de Kapelstraat

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.