15 of 21 november

Tijdens de Dag van de Natuur steken we de handen uit de mouwen. Zin om lekker moe te worden in de frisse buitenlucht en tegelijk de natuur vooruit helpen ? Stroop je mouwen op en help mee op zondag 15 november in Mortsel of zaterdag 21 november in Lint en Vremde. Iedereen welkom, we kunnen jullie hulp goed gebruiken ! Duik mee de natuur in, de heerlijke frisse herfstlucht krijg je er gratis bij !

In Mortsel op zondag 15 november

De Dag van de Natuur valt op 21 november. Om de natuur op Klein-Zwitserland ietwat presentabel te maken op haar eigenste feestdag, geven we ze tijdens de opendeurdag van Hoeve Dieseghem op 15 november een flinke opknapbeurt. Iedere vrijwilliger is welkom van 14.00u. tot 17.00u. Het cafétaria in Hoeve Dieseghem is dan geopend, ook de Groene Natuurpuntwinkel. Kom af voor een tas koffie, een Gageleer of een stuk taart ! Onze vrijwilligers begroeten je graag ! Info jacobs_liesje@hotmail.com, tel. 0493 / 617 454.

Natuurpunt verzamelt maandelijks in hoeve Dieseghem

In Lint op zaterdag 21 november

Op zaterdag 21 november steken we naar jaarlijkse traditie ook in Lint de handen uit de mouwen. We zorgen verder voor ons troetelkind, de Vlinderweide, want daar is werk aan de winkel.

Afspraak om 14.00u. voor een nuttige en vooral aangename taak : afvoeren van maaisel en het wandelpad vrij houden, zodat de natuur opnieuw in winterrust kan gaan.

Er wordt gewerkt tot 16.00u. Iedereen meer dan welkom, en wie over eigen materiaal beschikt (hak, riek, schop, kruiwagen, werkhandschoenen) mag het meebrengen. Drankjes worden voorzien.  Info bij marita.vandergucht@telenet.be , tel. 03 / 455.86.84.

In Vremde op zaterdag 21 november

Alle helpende handen welkom om maaisel af te voeren in de buurt van onze kijkhut. Wij verjongen zo een zoom tussen bos en hooiland, een belangrijk ,leefgebied voor insecten en kleine zoogdieren. Onze traditionele soep met brood zal bijdragen aan de gezelligheid in de Molenbeekvallei.

Afspraak : 10.00u. aan onze kijkhut, op het einde van de Abdijweg. Te bereiken via de weg langs de Magdalenakapel naast het Don Bosco Jongentehuis, Broehemsesteenweg 100 in Vremde. Eindhalte bus 51. Info bij fred.vanhaverbeke@telenet.be, tel. 03 / 321.66.15.

 

Foto’s © Reporters