KONTICH

Het ziet er naar uit dat schepen van Mobiliteit Willem Wevers niet de volledige gemeenteraad achter zich zal krijgen tijdens de gemeenteraadszitting van komende maandagavond 19 oktober. Wel heeft Wevers middenstandsorganisatie VANK en Unizo als bondgenoten. Zij vinden dat de voorgestelde wijzigingen voldoen aan de meeste verzuchtingen van hun leden, maar vrezen de intentie van de partij Sander. Die wil het Sint-Jansplein omvormen tot ontmoetingsplaats, waardoor vele parkeerplaatsen verdwijnen.

Marc De Roeck van de ‘Ongebonden Handelaars’ deelt het standpunt van de VANK en Unizo niet. Hij betreurt dat er geen enkele handelaar vooraf ondervraagd werd, vooral bij de handelaars met omzetverlies. Volgens CD&V zijn het weghalen van paaltjes zoals op de Varkensmarkt positieve maatregelen, maar anderzijds stelt CD&V dat er nieuwe problemen opduiken. Onder meer het invoeren van eenrichtingsverkeer in de ‘Korte Keizershoek’.

Sp.a is blij met de aanpassingen. “Ze zijn het gevolg van een constructief maar kritisch oppositiebeleid. Maar de communicatie liet te wensen over”, aldus raadslid Jorn Verbeeck . Voor het Vlaams Belang en CD&V moet er zo snel mogelijk werk gemaakt worden van de noordelijke ringweg.

SOS Kontich roept deze keer niet op om te betogen. Wel zal er een delegatie aanwezig zijn op het vragenhalfuurtje.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.