HOVE

Het fietspad langsheen de Mortselsesteenweg – tussen de Boechoutselei en de Jozef Lambrechtslei – ligt er vandaag wat afgeleefd bij. De breedte van het fietspad bedraagt vijf dalstenen, waarvan het laatste op redelijk veel plaatsen zeker voor de helft overwoekerd zijn door graszoden van het openbare domein. De boordeigenaars moeten officieel dit openbaar domein onderhouden. De particuliere eigendommen liggen een kleine vier meter verder. Er is dus redelijk veel speelruimte aanwezig om het fietspad te verbreden met minstens één dalsteen of om het fietspad zelfs ineens achter de aanwezige openbare bomenrij te leggen (een aantal bomen ontbreken). Op één plaats – dicht tegen de Jozef Lambrechtslei (met zes dalstenen) – is dit reeds succesvol doorgevoerd.

De Mortselsesteenweg is een vrij druk bereden straat (veel bussen van De Lijn) en het fietspad heeft ook veel aantrek omdat het op een aantal schoolroutes ligt naar Hove, Boechout en Mortsel. Een redelijk aantal fietsers voelt zich onveilig in dit drukke verkeer, zeker als het fietspad dan vlak naast de rijbaan ligt en het gedeeltelijk onberijdbaar is door overwoekeringen.

Misschien eens tijd voor het gemeentebestuur om na te denken over redelijke oplossingen. De ingrepen kunnen door het eigen gemeentepersoneel gebeuren.

 

Foto’s © Gazet van Hove.