NeerdorpenKLASSIEK! 2015-2016 neemt voor het tweede concert de natuur als inspiratiebron met een pianorecital door pianist Lucas Blondeel.

Lucas Blondeel is een van de boegbeelden van jong talent en behaalde vele internationale prijzen en bereikte de halve finale van de Elisabethwedstrijd.

neerdorpen klassiek

Donderdag 29 oktober 2015 – heilig-Kruiskerk te Mortsel

Pianorecital door Lucas Blondeel

‘Bossen, Bergen, Mist’, de natuur als inspiratiebron. 

Muziek van Schumann, Grieg, Liszt, Bartók en Janáček

Met dit programma maken we een reis doorheen Duitse bossen, mistige Moravische heuvels, Hongaarse nachten, Noorse fjorden en Zwitserse bergen. Het is tevens een muzikale reis van 1848 tot 1926, van romantiek tot modernisme. Schumanns Waldszenen zijn negen kleine taferelen met bloemen, jagers, onheilspellende plekken, mooie landschappen en als hoogtepunt de mystieke “vogel als profeet”. “Im Freien”, letterlijk “in open lucht” of “buiten” is een reeks van vijf stukken waarin Bartók op fantastische wijze experimenteert met klanken die geïnspireerd zijn door de natuur en de Hongaarse volksmuziek. Grieg en Janáček waren beiden ook enorm geïnspireerd door de volksmuziek van Noorwegen en Moravië.

neerdorpen klassiek!

Op vierjarige leeftijd ontdekte Lucas Blondeelin de antiekzaak van zijn ouders een pianoforte uit 1834, en begon er prompt op te musiceren. Later studeerde hij piano bij Levente Kende en Heidi Hendrickx in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij in juni 2004 de graad van Meester in de Muziek behaalde met de grootste onderscheiding. Sinds 1995 staat Lucas Blondeel op diverse internationale podia. Een concert ter gedachtenis van Dietrich Fischer-Dieskau in de Deutsche Oper Berlin, een tournee in Japan en een residentie van drie weken bij het Ravinia Festival in Chicago vormen recente hoogtepunten uit zijn carrière. Naast zijn werk als solist werkt hij ook graag in kamermuziekverband. Zo vormt hij een pianoduo met Nicolas Callot en treedt hij regelmatig op met klarinettiste Annelien Van Wauwe. Met sopraan Liesbeth Devos vormt hij een liedduo.

Neerdorpenklassiek

Ticket 12,00 € (-26: € 5,00 )

Abonnement 6 concerten € 60,00

 Orfeo

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 449 16 87 – info@orfeo.be

De reservatie is definitief na overschrijving op rekeningnummer 363-0019893-48 op naam van Orfeoproducties

Vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’

Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel .

 

logo provincie Antwerpen

 

 

Foto’s (c) Reporters.