De gemeenteraad keurde het aangepaste verkeersplan ViVo goed.

De uitbaters van krantenwinkels Boekjes En Zo en Het Krantenbarreke voelen zich de dupe van het plan. Na de tumultueuze gemeenteraad van september beloofde schepen van Mobiliteit Willem Wevers om de evaluatie van het verkeersplan ViVo versneld af te ronden. De gemeenteraad keurde de negen voorgestelde wijzigingen goed.

Tijdens het vragenhalfuurtje kwam Johan Brion als uitbater van krantenwinkel Boekjes En Zo zijn nood klagen. Doordat er in een deel van de Edegemsesteenweg enkel nog eenrichtingsverkeer is toegelaten, rijdt er geen doorgaand verkeer meer voorbij zijn winkel. “De voorbije maanden heb ik mijn omzet met veertig procent zien dalen.” Het Krantenbarreke in de Ooststatiestraat is het slachtoffer van de verkeersknip in de straat.

logo Kontich

Bart Seldeslachts wees als schepen van Onderwijs en van Lokale economie op de moeilijkheid van de oefening : “De handelaars willen dat er veel doorgaand verkeer mogelijk blijft, maar de twee grootste scholen van Kontich zijn niet gelukkig met de nieuwe aanpassingen, omdat er nu weer meer verkeer komt in de schoolomgeving. ViVo is een compromis dat aan de noden van zoveel mogelijk mensen tegemoet wil  komen.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s © Reporters.