Na de Boechoutsesteenweg ‘De Varens’ ging de tocht via de trage weg naar de René Verbeecklaan en de Lintsesteenweg. Ter hoogte van het ronde punt komt er misschien een verkaveling ten zuiden van de Jos Coveliersstraat. Vroeger dacht men eraan om hier de nieuwe begraafplaats van Hove te maken. Ze bleef uiteindelijk naast de oude begraafplaats aan de Leon Dumortierstraat.

De fietstocht o.l.v. ex-burgemeester Luc Vuylsteke de Laps ging tot voorbij de Lachenenbeek, aan de ingang van het waterzuiveringsstation.

P1000584
over deze gronden gaat de discussie

Tekst pamflet ‘Fan van Hove’

“2014-2015 : aansnijden gronden OCMW-Antwerpen ten zuiden van de Lege Veldkantlaan

De gronden van het OCMW-Antwerpen omvatten 8 ha, waarvan 7 ha woongebied. Al in 2006 nam het gemeentebestuur over de locatie een unaniem standpunt in. Het raadde de Vlaamse overheid aan om het gebied een “open ruimte”-bestemming te geven. De bedoeling daarvan was om ervoor te zorgen dat de gronden niet konden worden gebruikt voor bebouwing.

P1000585
de Lachenenbeek

 

Het OCMW-Antwerpen probeert als sinds 2014 om deze gronden op de markt te brengen. Schepen van Ruimtelijke Ordening Dave Vandenbergh (pH7) brengt op de gemeenteraad van april jl. een stand van zaken en vertelt dat hij, samen met de schepen van Woonbeleid, Gerda Lambrecht (N-VA), gesprekken voert met een studiebureau dat optreedt voor het OCMW Antwerpen. Daarbij stelt hij dat de plannen die daar voorliggen “niet rijp zijn voor bespreking in het schepencollege, laat staan in de gemeenteraad”. Allereerst is het bizar dat een schepen besprekingen voert, los van zijn schepencollege. Maar meer dan dat slaat de schrik ons om het hart omdat de gemeente nog altijd geen werk heeft gemaakt van beheersplannen, zoals een RUP. Zo verliest het college zijn greep op dit zeer grote gebied en het vergroot de kans dat er vroeg of laat verkavelingsaanvragen op tafel komen voor die belangrijke, open ruimte in Hove. Aanvragen die het schepencollege dan niet meer kan tegenhouden. En zo alsnog de schepen, “zullen we achter de feiten blijven lopen”.

Beeldt het u even in : 7 ha, met 24 woningen per ha, maal 2 à 3 wagens, die de omgeving doorkruisen en door ons centrum moeten passeren.”

P1000586

Tijdens de afgelopen zomervakantie was dit dossier volgens burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) nog in volle ontwikkeling. Is dit nu nog zo ? Is er nog geen nieuws te melden ?

P1000587
de Modelhoeve aan de Lintsesteenweg

 

 

Foto’s © Gazet van Hove.