Als laatste in de rij bezochten we de nieuwe verkaveling aan de Jan-Frans Gellyncklaan in de Vredewijk. Er staan al enkele appartementen. Aan de straatzijde moeten er nog sociale appartementen verschijnen.

P1000589

Visie van ‘Fan van Hove’

“2015 : verkaveling binnengebied Vredewijk

De grootschalige verkaveling van het binnengebied van de Vredewijk is gericht op de zone tussen de Jan Frans Gellyncklaan, de Verbindingsstraat en de Beekhoekstraat.

Het voorstel omvat voorlopig 26 wooneenheden, dat zijn er 27,5 per ha.

Buiten enkele restpercelen, waarvan de eigenaars niet wensen deel te nemen aan de verkaveling, wordt dit ganse binnengebied dus aangesneden. De daarbij horende mobiliteitsimpact komt bovenop de reeds besliste verkaveling van de Beekhoek en de sociale huisvestingsprojecten op Gellyncklaan-Beekhoeksstraat.”

P1000588

In de toekomst gaat men ook het maisveld van het binnengebied aansnijden met een doodlopendeweg die op het einde afslaat van de zijde Verbindingsstraat naar de zijde JF Gellyncklaan. Er komt ook een fiets en wandelpad tussen de Verbindingsstraat en de Jan Frans Gellyncklaan, op een openbare grondstrook tussen enkele reeds aanwezige villa’s.

P1000591

Blijkbaar gaat de verkoop vlot. Er zitten nog maar enkele panden in de aanbieding.

P1000592

Foto’s © Gazet van Hove.