Aartselaar telt steeds minder mensen die afhankelijk zijn van een leefloon bij het OCMW. Dat gaat in tegen de nationale tendens, want de meeste gemeenten hebben juist een stijgend aantal leefloners.

ocmw logo

“Met het OCMW van Aartselaar begeleiden ze alle leefloners zo snel mogelijk naar werk. Het activeringsbeleid van de N-VA werkt”, zegt OCMW-voorzitter Hilde Heyman. Hilde Heyman vindt de begeleiding naar werk essentieel. “Iedereen die zich bij het OCMW aanmeldt voor een leefloon krijgt enkele weken de tijd om op de arbeidsmarkt werk te zoeken. Als dat niet lukt bieden we hen sociale tewerkstelling aan, zoals onder andere werken in de kringloopwinkel of bij Imsir. Na 1,5 jaar zorgt die ervaring er vaak voor dat ze op de reguliere arbeidsmarkt een job vinden. Indien niet dan helpt de VDAB hen verder.”

“Het aantal leefloners zal echter nooit kunnen zakken tot nul, er zullen altijd OCMW-cliënten zijn die door medische of psychische problemen afhankelijk zijn en blijven van een leefloon. Maar alle anderen worden meteen geholpen om werk te zoeken.” In 2013 waren er nog 35 leefloners. Nu nog 22 zeggen ze in Aartselaar.

Voor meer informatie : Hilde Heyman – OCMW-voorzitter – 0476 / 77  77  89.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.