Kontich

De voorbije weken draaide het Kontichse praatpunt voor jongeren, What’s Up!?, omwille van de corona-maatregelen jammer genoeg op een laag pitje. Vragen per mail en via de chatbox op Facebook konden nog wel gesteld worden, maar een gesprek was niet mogelijk. Daar komt verandering in vanaf woensdag 22 april.

Schepen van Jeugd, Willem Wevers (N-VA) : “We vonden het jammer dat What’s Up, net op een moment dat jongeren niks om handen hebben, minder bereikbaar was. Dat terwijl de nood om een gesprek misschien zelfs groter is dan anders. Daarom nam de jeugddienst het initiatief om te bekijken of video-gesprekken geen mogelijkheid zijn. Dat is ondertussen op poten gezet.”

Jongeren met zorgen, problemen of gewoon hun ei elders niet kwijt kunnen, kunnen What’s Up bereiken op verschillende manieren. Ofwel via mail, ofwel via de chatbox op Facebook ofwel door een afspraak te maken om een beveiligd online videogesprek te voeren. Dat kan via whatsup.kontich@gmail.com .

Schepen Wevers

Schepen Wevers : “Mails worden dagelijks gecheckt en beantwoord. De online gesprekken kunnen doorgaan op woensdagen tussen 13.00u. en 16.00u., zowel met de gsm als met de computer en zijn bovendien gratis. Want praten helpt, ook al moet dat in deze corona-tijden van op een veilige afstand…”.

In normale omstandigheden kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar op woensdagnamiddag bij What’s Up terecht in het gebouw van de bibliotheek. Gratis, zonder afspraak én anoniem. Dat kan zijn voor een persoonlijke vraag, een probleem waar samen een oplossing gezocht kan worden of simpelweg een luisterend oor bieden aan een jongere die daar nood aan heeft.

Foto’s (c) Gazet van Hove.