vrijdag 30 april 2021

raadsleden op de schoolbanken

36 leerlingen en 2 leerkrachten Parkschool lager testten positief

Na overleg met de medische experten van ELZ ZORA, het CLB en de directie, besliste de gemeentelijke noodplanningscel woensdag 28 april om de Mortselse Parkschool lager te sluiten vanaf donderdag 29 april. Op dat moment waren er al 6 leerlingen uit verschillende klassen die positief hadden getest op het coronavirus.
Alle kinderen van Parkschool lager gingen onmiddellijk in quarantaine en werden op donderdag 29 april getest op school. In totaal ging het om 400 kinderen. Ondertussen zijn alle testresultaten binnen. In totaal zijn er 36 leerlingen en 2 leerkrachten uit de Parkschool lager besmet met het coronavirus. Dat bewijst nogmaals dat we er goed aan deden om zo snel te handelen. Hopelijk hebben we er op die manier voor kunnen zorgen dat het virus zich niet nog meer kon verspreiden.

Kinderen die positief hebben getest, moeten thuis in isolatie. Ook hun gezinsleden moeten nu in quarantaine en een test ondergaan. Kinderen die negatief testten blijven in quarantaine, tot ook de uitslag van hun tweede test negatief is. Hun gezinsleden moeten niet in quarantaine. Zij worden uiteraard wel gevraagd om voorzichtig en waakzaam te zijn, bij de minste symptomen thuis te blijven en indien nodig zich te laten testen.

Op woensdag 5 mei volgt er een tweede testing. De lagere school heropent op maandag 10 mei, nadat alle leerlingen een tweede keer getest zijn.

Foto’s (c) Gazet van Hove.