Dankzij extra capaciteitsmiddelen van de Vlaamse overheid, kan het Gesubsidieerd Technisch Onderwijs in Mortsel, kortweg GTI, zijn infrastructuur uitbreiden. Op de bestaande terreinen van de school wordt een extra gebouw opgetrokken. Dit zal exclusief bestemd zijn voor de eerste graad. Het omvat 2 klaslokalen en een grote polyvalente ruimte. Het GTI zou het GTI niet zijn mochten ze de afwerking niet voor hun eigen rekening nemen. Leerkrachten en leerlingen van de school zullen ervoor zorgen dat de nieuwbouw tegen het einde van 2021 gebruiksklaar zal zijn. Meteen een mooi project voor volgend schooljaar.
De nieuwbouw zal gebouwd worden volgens de huidige energiezuinige normen. Leerkrachten zullen samen met de leerlingen alle technieken installeren : verluchting, verwarming, elektriciteit en water. Energiezuinigheid staat daarbij voorop. In de toekomst zouden we graag gebruikmaken van zonnepanelen om onze stroom voor die lokalen ook zelf te produceren. Dan kunnen we echt spreken van energiearme lokalen.”, aldus Jos Mispelters, technisch adviseur coördinator van het GTI.
Ook een naam hebben ze al in petto voor de nieuwbouw : Stemlab. Een knipoog naar het feit dat leerlingen vanaf 1 september 2021 in het 3e jaar ASO kunnen starten in de richting Natuurwetenschappen. Voordien was dat niet mogelijk, maar het GTI diende in het kader van de modernisering van het secundair onderwijs een programmatieaanvraag in voor deze ASO-studierichting. Een eerdere afwijzing door de Vlaamse regering veranderde onlangs in een toelating. Zo kan het GTI vanaf 1 september een brede waaier aan STEM-opleidingen aanbieden op ASO-, TSO- en BSO-niveau. Elke leerling, knap met het hoofd en/of vaardig met de handen, kan zijn of haar interesses en talenten daardoor optimaal ontwikkelen.