door Wijnand Meeuw in palnws.be .
Op 1 januari 2021 telde Antwerpen 529.417 inwoners, 114.733 daarvan hebben geen Belgische Nationaliteit. Ongeveer 51.000 van die 115.000 bezitten een niet-Europees paspoort. In totaal hebben 315.860 inwoners van Antwerpen een migratieachtergrond. Dat is zo’n 59,7 procent. Volgens Dewinter “moet daar dringend een ommekeer komen.” “Door bepaalde linkse activisten en politici gelauwerde ‘hyperdiversiteit’ heeft echter tal van negatieve gevolgen zoals vervreemding, verhoogde criminaliteit, tewerkstelling-, taal- en scholingsachterstand”, zegt Dewinter. “Dit is maar al te voelbaar in Antwerpen.”
(Lees verder onder de tweet)
De grootste groep Antwerpse inwoners met de Belgische nationaliteit, maar een migratie-achtergrond, hebben een Marokaanse achtergrond. In totaal is de groep goed voor 15,6 procent van de inwoners. 11.778 onder hen bezitten enkel over een Marokkaans paspoort.
“Om het tij te keren moeten we zo snel mogelijk voor een migratiestop gaan”
“Terwijl in 1960 nauwelijks 7% van de Antwerpse bevolking een immigratieachtergrond had, is dat in 2021 geëvolueerd tot 59,7% waarvan het overgrote deel een niet-Europese achtergrond heeft”, gaat Dewinter verder. “39,6% van de Antwerpenaren zijn zelfs van niet-Europese afkomst. In de wetenschap dat in 2020 49,4% van de moeders van pasgeborenen een niet-Europese nationaliteit hadden, is de rekening snel gemaakt. Over maximum 20 jaar zal Antwerpen een meerderheid van inwoners van niet-Europese afkomst hebben waarvan het merendeel moslims zullen zijn.”
“Volgens sommigen is dat ‘hyperdiversiteit’, maar door de combinatie met de falende integratie is hier duidelijk sprake van omvolking, want samen met de demografische transitie vindt een cultuuromslag plaats met alle gevolgen van dien: vervreemding, verhoogde criminaliteit en een stevige tewerkstelling-, taal- en scholingsachterstand. Om het tij te keren moeten we zo snel mogelijk voor een migratiestop gaan”, sluit Dewinter af.