door Wannes Neukermans in palnws.be .

De fundamentele verschillen tussen N-VA en cd&v zijn té groot : een fusie van de twee om op die manier een brede, Vlaamse volkspartij te vormen is onmogelijk. Het was Antwerps N-VA-schepen Els van Doesburg die daarvoor opporde, maar haar pleidooi viel al snel op een koude steen bij cd&v-voorzitter Mahdi. Ook de lezers van PAL NWS zitten niet te wachten op de vorming van een dergelijke partij.

17 procent van de lezers vindt dat Vlaanderen behoefte heeft aan een brede Vlaamse volkspartij, op de schouders van N-VA, maar met plaats voor de christendemocratie. Een andere 12 procent vindt dat er momenteel te veel politieke partijen zijn en dat een herverkaveling van het politieke landschap zich opdringt.

Het overgrote deel van de lezers (71 procent) is van mening dat het verschil tussen de N-VA en cd&v te groot is voor een fusie. Dat lijkt binnen de top van beide partijen ook het geval te zijn. Hoewel cd&v en N-VA kunnen beschouwd worden als “natuurlijke bondgenoten”, is er toch nog een verschil.

Sammy ziet een fusie niet zitten

Foto’s (c) Gazet van Hove.