De concessies van een aantal graven en columbarium-nissen zijn vervallen. Hiervan worden de nabestaanden op de hoogte gebracht door een aankondiging aan de ingang van de begraafplaats in de Leon Dumortierstraat en door het plaatsen van een bordje bij de graven of nissen. Deze bordjes blijven een jaar ter plaatse. Op die manier krijgen nabestaanden de kans om de concessie te verlengen. De graven waarvan de concessie na een jaar niet verlengd is, worden geruimd na 1 november 2023.

Van een aantal graven waarvoor geen concessie genomen werd, is de termijn verlopen. Ook dit wordt gedurende een jaar aangekondigd aan de ingang van de begraafplaats en met een algemeen bericht per rij graven. Na 1 november 2023 worden de zerken van deze graven verwijderd.

Bij een aantal andere graven wordt een bericht geplaatst in verband met het onderhoud van de zerk of de beplanting. Ook deze berichten blijven een jaar ter plaatse. Indien het gemelde probleem niet opgelost is op 1 november 2023 worden ook deze zerken verwijderd.

Met vragen hierover kan je terecht bij de dienst Burgerlijke Stand in het gemeentehuis, burgerlijkestand@hove.be of tel. 03 / 460 33 21.

Foto’s (c) Gazet van Hove.