De Vlaamse Regering investeert de komende jaren 11 miljoen euro in jeugdinfrastructuur. Ook deze Hovese projecten krijgen Vlaamse subsidies.

Autonoom Gemeentebedrijf Sport en Ontspanning Hove – 246.439,26 euro

De renovatie van jeugdlokalen op de site van het Sportpark in Hove. Het nieuwe sanitaire blok zal beschikbaar zijn voor de bezoekers van de speeltuin, gebruikers van de jeugdlokalen en gebruikers van de buitenkleedkamers. De geplande werken omvatten het herindelen, herinrichten en optimaliseren van de bestaande gebouwen voor JAanimo en speelplein(werking) Sjiraf. Bedoeling is de bestaande infrastructuur binnen haar grenzen (zonder enige uitbreiding) te heroriënteren en te optimaliseren, zowel energetisch als wat betreft praktisch gebruik en toegankelijkheid. De beschikbare oppervlakte wordt heringedeeld waardoor er een grote polyvalente ruimte beschikbaar zal zijn. In deze ruimte worden drie mobiele wanden gezet zodat de zaal, indien gewenst, in vier kleinere lokalen kan verdeeld worden. Om dit mogelijk te maken worden er extra toegangsdeuren gecreëerd. Het sanitair wordt aangepakt, er komt isolatie, ventilatie, een keuken, vloerverwarming, e.d. Er is bewustzijn van circulair materiaalgebruik maar hier geen expliciete maatregelen.

in december 2017 kwam de Hovese jeugd nog betogen op de gemeenteraad

VZW Jeugdcentrum Hove – 250.000 euro

De renovatie van de jeugdlokalen van Scouts 81° Sint Laurentius. De gebouwen zijn in slechte staat en zijn aan renovatie toe, waarbij aan twee gebouwen structurele aanpassingen nodig zijn aan de bouwstructuur en verder isolatie, schrijnwerk, ventilatie, elektriciteit, verwarming en recuperatie regenwater en sanitair, alsook enkele maatregelen voor de inrichting.

Met ondersteuning van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Foto’s (c) Gazet van Hove.