Om de 8 seconden sterft iemand aan de gevolgen van diabetes. Één op twee mensen die aan diabetes lijden, weten niet dat zij die ziekte hebben.

De gevolgen van het niet tijdig detecteren van diabetes zijn enorm, zoals problemen met de ogen, aan hart en bloedvaten, aan maag en darmen, met de hersenen, gewrichten, … en zovele andere aandoeningen. Door gezond te leven, tijdig te ziekte te detecteren en preventief op te treden, kan je diabetes voorkomen of alvast de gevolgen ervan verminderen.

De actiegroep ‘Rotary for Diabetes’ stelt zich tot doel om iedereen bewust te maken van de kwalijke gevolgen van diabetes en haar risico’s kenbaar te maken aan het grote publiek.

Om die reden kan je je gratis laten testen op vrijdag 11 november van 9.00 tot 12.00 uur op het Gemeenteplein van Edegem. Omdat veel bewegen de risico’s op het krijgen van diabetes sterk vermindert, organiseren we van daaruit een wandelroute van 4 of van 8 km. En voor diegenen die interesse hebben, zullen nog een heel aantal oldtimers te bewonderen zijn. Schrijf je daarom alvast in en kom op 11 november om mee te helpen om iets te doen tegen diabetes.

Meer info : https://ragd.pixelmedia.be/ .

Foto’s (c) Gazet van Hove.