Periode van 3 november t.e.m. 9 december.

Lokaal bestuur Mortsel plant werken in de Dieseghemlei. Dit ter hoogte van het verkeersplateau aan de Theofiel Reynlaan. Het oude plateau zal volledig worden verwijderd en ook het kruispunt met de Theofiel Reynlaan wordt vernieuwd.

Ter hoogte van het plateau wordt de rijbaan vernieuwd in asfalt. Er zal geen hoogteverschil meer zijn met de aanpalende delen van de Dieseghemlei. We voorzien een uitbreiding van de plantvakken en een toegankelijke bushalte waardoor de rijbaan plaatselijk versmalt, wat een positief effect heeft op de snelheid. De hoek aan de Theofiel Reynlaan wordt plaatselijk verbreed waardoor er afgeschermd kan geparkeerd worden aan de even zijde van de straat. Dit betekent dat het beurtelings parkeren wordt opgeheven tussen Dieseghemlei en kasteel Ten Dorpe.

Hinder tijdens de werken

De aannemer start op donderdag 3 november. Hierbij zal de Dieseghemlei worden afgesloten tussen nummer 14 en 22d. Dit over de volledige breedte van de weg. Ook de Theofiel Reynlaan is afgesloten ter hoogte van de Dieseghemlei.

Autoverkeer komende van de Henrik Consciencelaan kan de Theofiel Reynlaan bereiken via de Kunstambachtslaan. Auto’s komende van de Deurnestraat kunnen de Bloemenlei nemen. Fietsers kunnen steeds het voetpad gebruiken op voorwaarde dat er afgestapt wordt. Het busverkeer, lijn 51- 52 -53, zal eveneens een omleiding volgen via de Deurnestraat. Haltes Mortsel Station, A. Stockmanslei, T. Reynlaan, Station Osylei en Osylei Kerk zullen tijdelijk niet bediend worden.

Daar wegenwerken zeer weersgevoelig zijn en we de nodige uithardingsperiode dienen te respecteren, verwachten we de werken te eindigen op vrijdag 9 december.

Bijkomende info

Voor vragen of info kan je steeds terecht bij de dienst stadsprojecten via stadsprojecten@mortsel.be of 03 / 444 17 17.

De plannen en omleidingsroute kan je via onderstaande linken bekijken.

Downloads

  • Nieuw ontwerp vluchtheuvel.pdf951,3 Kbdownloaden
  • Omleiding De Lijn bus 51 richting Berchem.pdf109,2 Kbdownloaden
  • omleiding De Lijn bus 52.53 richting Berchem.pdf114,4 Kbdownloaden
  • Omleiding De Lijn bus 51.52.53 richting Vremde en Duffel.pdf116,4 Kb .

Foto’s (c) Gazet van Hove.