door Anton Schelfaut in palnws.be .

Prof UGent maakt pistoolgebaar richting Van Grieken: "Mijn grootouders schoten fascisten en nazi's gewoon af"
Tom van Grieken en Jan Dumolyn – foto (c) Twitter.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken overweegt een klacht in te dienen tegen professor Jan Dumolyn (UGent), nadat die laatste hem met de dood bedreigd zou hebben. Het incident vond plaats op een jobbeurs van studentenvereniging Politeia in Gent, waar ook Vlaams Belang een standje uitbaatte. “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en die schoten fascisten dood”, zou Dumolyn hebben gezegd.

In het Universiteitsforum (Ufo) van de UGent vond dinsdagmiddag een jobbeurs van de Gentse studentenvereniging Politeia plaats, waar ook Vlaams Belang een standje uitbaatte. Van Grieken neemt vanavond deel aan een debat van diezelfde studentenvereniging en kwam daarom eens poolshoogte nemen.

Op de jobbeurs werd hij echter aangeklampt door professor Jan Dumolyn (UGent), die in 2012 en 2018 bij de Gentse gemeenteraadsverkiezingen op een lijst van de PVDA stond. Dumolyn vroeg Van Grieken wat hij zou doen met een “extreemlinkse prof” zoals hij, als de Vlaams Belang-voorzitter in 2024 aan de macht zou komen. Na een kort debat tussen beide heren benadrukte Dumolyn dat hij niet bang is. “Mijn grootouders waren verzetsstrijders en die schoten fascisten gewoon dood”, zou hij hebben gezegd. Daarbij zou hij volgens Van Grieken met zijn hand een pistoolgebaar hebben gemaakt, waarna hij wegwandelde.

binnenkort doodgeschoten ???

Klacht tegen Dumolyn ?

Van Grieken overweegt nu om een klacht in te dienen tegen Dumolyn. “Maar ik weet nog niet of ik zo’n links sujet wel zoveel aandacht wil gunnen”, nuanceert hij. Het incident is volgens hem tekenend voor de mentaliteit aan de UGent, “een extreemlinks, woke clubje dat blijkbaar geweld zelfs niet zou schuwen om haar multiculturele bubbel in stand te houden”.

De Vlaams Belang-voorzitter roept UGent-rector Rik Van de Walle op om professor Dumolyn tot de orde te roepen. “Dat zou hem sieren. Ik vertegenwoordig 800.000 kiezers. Ik ben een democratisch volksvertegenwoordiger van een democratische partij. Het is beneden alle peil om de voorzitter van de grootste partij in de peilingen met de dood te bedreigen. Het getuigt niet alleen van weinig smaak, er zijn ook grenzen aan de vrijheid van meningsuiting”, besluit hij.

de partij van de prof

Ook Dumolyn zelf heeft op Facebook intussen gereageerd op Van Griekens tweet. “Klopt niet echt. Ik zei ‘mijn voorouders waren bij het verzet en die schoten fascisten gewoon dood’. Ik zei niet ‘zoals u’. Et alors ?”, schrijft hij.

Bron : Twitter .

Foto’s (c) Gazet van Hove.