Start werken op dinsdag 1 augustus 2023.

Tijdens een bewonersvergadering eerder dit jaar werd aangekondigd dat de Armand Segerslei tussen het pleintje en de Antwerpsestraat wordt heraangelegd.

Daarmee willen we van dat stukje straat een aangename woon- en fietsstraat maken met voldoende groen en subtiele snelheidsremmers voor het gemotoriseerde verkeerd. De werken zullen starten op dinsdag 1 augustus 2023.

Wat wil dat zeggen ?

  • Tijdens de eerste twee dagen, dinsdag 1 en woensdag 2 augustus, zal de straat volledig afgesloten zijn en zal er dus ook niet geparkeerd kunnen worden. Tijdens deze dagen worden de bomen en de asfaltlaag verwijderd.
  • Hierna start de aannemer met het vernieuwen van de huisaansluitingen en de aanleg van de nieuwe straat. De aannemer begint te werken aan het pleintje aan de Eduard Arsenstraat. Vervolgens werkt de aannemer richting de Antwerpsestraat. Tijdens het begin van de werken kan er na 2 augustus in het stuk straat het dichtste bij de Antwerpsestraat nog geparkeerd worden.
  • De zone waar er parkeerverbod geldt zal vervolgens gedurende de werf groter worden, maar zo efficiënt mogelijk worden verplaatst richting Antwerpsestraat om de hinder tot het minimum te beperken. We vragen jullie met aandrang om dit wijzigende parkeerverbod te respecteren. 
  • Daarnaast wijzen we jullie erop dat de parking langs de Krijgsbaan binnen jullie parkeerzone valt en jullie deze dus kunnen gebruiken met jullie bewonerskaart.  

De werken zullen een drietal maand duren, maar zijn uiteraard weersafhankelijk.

De voorgevel

De straat bestaat uit woningen met een bepaalde historische waarde. De gevelplinten, onderaan de woning, zijn vaak niet meer goed bevestigd. Mogen wij u vragen dit goed na te kijken en indien nodig een herstelling uit te voeren? Verder adviseren wij om zelf foto’s te nemen van uw gevel om later, bij eventuele schade, betwistingen te voorkomen.

Afvalophaling

Voor de afvalophaling voorzien we twee plaatsen net buiten de werfzone. Aan het begin van de Armand Segerslei kan het afval verzameld worden t.h.v. huisnummer 1 en 2. Voor het einde van de straat vragen we jullie het afval te verzamelen aan de achterkant van het pleintje t.h.v. Eduard Arsenstraat 66.

Heb je vragen, opmerkingen of bedenkingen? Dan kan je die via mail aan ons bezorgen.

Downloads

  • Overzichtsplan Armand Segerslei.pdf1 Mb downloaden .