Het “Feest van de Vlaamse Gemeenschap 2023” ging niet door zoals gepland. Het korte onweer van een goed half uurtje zondagnamiddag zorgde ervoor dat de Hovese reuzen moesten binnen blijven. Anders zouden ze onherstelbaar vernietigd worden.

Het onweer was gelukkig maar van korte duur, tegen 16.00u. zat het Hovese gemeentepark terug goed gevuld met Hovenaars. Er was kinderdans op het podium en een aantal artiesten kwamen hun muzikale talenten ten gehore brengen. Ettelijke drank- en eetstanden zorgden ervoor dat men culinair niets te kort kwam.

Van de gemeenteraadsleden zagen we enkel een ferme afvaardiging van de N-VA met de burgemeester en schepen Lambrechts. Schepen Els Pauwels (CD&V) was heel de tijd aan het dansen met de kleine kinderen; eens onderwijzeres, altijd onderwijzeres (lerares).

’s Avonds waren er enkele Nederlandstalige coverbands met Erik Melaerts, Filip Bollaert, Roberto Mercurio, Jan Hautekiet en Ben Crabbé. Het gemeentepark was goed gevuld met toeschouwers. Wanneer de laatste fuifgang(st)ers naar huis trokken, weten we niet …

Foto’s © Gazet van Hove.