(c) VRT NWS

Politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) waarschuwt voor een aloude inbrekerstruc in Edegem en omstreken. Buurtbewoners vonden er de laatste dagen tandenstokers tussen hun voordeur. Dieven controleren op die manier of mensen op vakantie zijn, om onopgemerkt te kunnen inbreken.

In en rond Edegem zijn creatieve inbrekers actief. Daarvoor waarschuwt de lokale politie HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar). “We kregen de laatste dagen enkele meldingen over een mogelijke inbrekerstruc. Mensen vinden tandenstokers tussen de voordeur van hun woning”, zegt de politie op sociale media.

Verkenners van dievenbendes

Dieven proberen niet in te breken met de tandenstokers, maar checken op die manier of mensen thuis zijn. “Ze worden gebruikt als “voorverkenning” voor een inbraak.  Stokjes die blijven hangen of steken, kunnen wijzen op een langdurige afwezigheid van de bewoners. Inbrekers denken dan ongestoord hun slag te kunnen slaan”, aldus de politie.

Politiezone HEKLA lanceert daarom een oproep om extra waakzaam te zijn. “Als je op vakantie gaat, vraag dan aan buren, familie of vrienden om dagelijks ook even je voordeur te controleren.” Bij verdachte situaties kan je steeds terecht op de app 112BE of kan je bellen naar 101.

foto’s (c) Gazet van Hove.