SOCIAAL HUIS

Ieder jaar wordt er een verwarmingstoelage gegeven voor maximum 1.500 liter. Voor kleine hoeveelheden aan de pomp aangekochte stookolie of verwarmingspetroleum is er een éénmalige forfaitaire toelage van 210 euro.
De aanvraag gebeurt via de Sociale Dienst van het OCMW binnen de 60 dagen na de levering.


Voorwaarden
Je gebruikt een van de volgende brandstoffen om je woning te verwarmen : stookolie, verwarmingspetroleum type C of bulkpropaangas (niet : aardgas, propaan- en butaangas in flessen).
Je behoort tot een van de volgende categorieën :
De gerechtigden op een verhoogde tegemoetkoming via de mutualiteit.
Gezinnen met een laag inkomen = maximum jaarlijks bruto belastbaar inkomen van 23.851,17 euro, verhoogd met 4.413,54 euro per persoon ten laste.
Je hebt met een collectieve schuldenregeling of schuldbemiddeling en het OCMW heeft vastgesteld dat je je verwarmingsfactuur niet kan betalen.


Welke documenten moet je voorleggen ?

Identiteitskaart, leveringsfactuur of -bon, indien je in een appartementsgebouw woont een attest van de eigenaar of beheerder met de vermelding van het aantal appartementen waarop de leveringsfactuur betrekking heeft, kopie van de beschikking van toelaatbaarheid van de collectieve schuldenregeling of attest van de schuldbemiddelaar.

Meer info
Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Frank Van Roosbroeck (Sociale Dienst, Esdoorn 4A,
03 / 460 10 80 of frank.vanroosbroeck@hove.be) .

foto’s (c) Gazet van Hove .